fbpx
Сьогодні
09:01 31 Тра 2019

Вакарчук розповів, чому склав мандат у 2008 році

Фото з Facebook-сторінки заходу «Верховенство права в Україні. Quo Vadis?»

Музикант, лідер партії Голос Святослав Вакарчук заявив, що склав повноваження депутата Верховної Ради в 2008 році через те, що не хотів працювати за старою політичною системою.

Про це повідомляє Ліга.

"Це була стара політика, і я повинен був грати за правилами старої політики. Я зрозумів, що не готовий грати за цими правилами і вчинив так, як вчинила би будь-яка чесна людина – я пішов. І був ефективніше поза парламентом", – сказав він.

За словами Вакарчука, після того як він склав депутатський мандат, його картка продовжувала діяти, а частина політиків вмовляла його увійти до нової коаліції.

"Я коли-небудь назву багато імен серед відомих борців за демократію, які говорили мені: "Слава, ти обов'язково повинен проголосувати". Я їм відповідав: "Хлопці, я давно покинув парламент". Справа в тому, що хоч я і склав повноваження, але юридично картка ще існувала. Мені пропонували: "Давай ми нею скористаємося". Це подвійні стандарти. І тільки коли трапився скандал з карткою, Рада проголосувала за моє виключення", – розповів він.

Нагадаємо, що Вакарчук пішов у велику політику в 2007 році і тоді ж став народним депутатом від блоку Наша Україна – Народна самооборона. У Раді він був членом комітету з питань свободи слова та інформації. Однак, вже 11 вересня 2008 року заявив про складання повноважень.

Раніше повідомлялося, що Вакарчук включив до партійного списку "Голосу" понад 50 волонтерів.

Також Вакарчук заявив, що з партією "Голос" їде у всеукраїнський "Тур змін".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: