fbpx
Сьогодні
18:47 31 Тра 2019

США та Німеччина скоординували дії щодо України

На зустрічі в Берліні держсекретар США Майк Помпео та Гайко Маас, міністр закордонних справ Німеччини, обговорили питання міжнародної політики щодо України.

Про це повідомив Помпео спілкуючись з журналістами на спільній прес-конференції з Маасом, повідомляє "Голос Америки".

Помпео подякував Маасу за підтримку санкцій проти Росії та підкреслив важливість співпраці Німеччини та США, зокрема що стосується України. Маас, у свою чергу, наголосив на необхідності для Росії "негайно зробити конструктивні кроки – не лише стосовно України, однак, стосовно України насамперед".

"У світлі практики російської збройної агресії сподіваємось, що німецький уряд зробить кроки домовлені в рамках Уельської домовленості зі зміцнення підтримки НАТО", – зазначив Помпео.

Маас зауважив, що під час свого візиту до Києва цього тижня, він "дуже чітко висловився і заявив, що новий президент та новий уряд заслуговує на нашу повну підтримку у продовженні реформаторського курсу України, і що ми працюємо з іншими країнами "Великої Сімки" над досягненням цієї мети".

"На тепер, дуже важливо слідкувати за подіями в України. Це також справедливо для Мінського процесу. Тут потрібен прогрес. Ми подолали перешкоди тут і хочемо якомога швидше встановити співпрацю на різних рівнях, в Нормандському форматі, або на інших рівнях", – зазначив він.

Зазначимо, що сьогодні в Україну прибула тимчасово повірена у справах США Крістіна Квін.
За даними посольства, раніше, з 2013 по 2019 роки, Квін працювала на посаді виконувача обов'язки заступника голови місії/ міністра-радника з економічних питань у посольстві США в Парижі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: