fbpx
Сьогодні
21:18 30 Тра 2019

Зеленський та глави МЗС Німеччини і Франції обговорили мінський процес

Фото Тwitter.com/AuswaertigesAmt

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас після зустрічі з президентом України Володимир Зеленський заявив, що сторони обговорили, як відновити мінський процес.

Про це повідомляє прес-служба МЗС Німеччини.

Також вони обговорили врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Гайко Маас після зустрічі з Зеленським: Це була надзвичайно гарна розмова. Ми обговорили, як відновити мінський процес. Народ Східної України заслуговує на мир", – йдеться у повідомленні.

Маас висловив упевненість, що мир на сході України може бути встановлено в рамках "нормандського формату", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми дійшли згоди, що в "нормандському форматі" в рамках переговорів між Францією, Німеччиною, Росією і Україною ми будемо намагатися виконати Мінські домовленості для того, щоб був все-таки встановлений мир на сході України", – сказав він.

Маас зазначив, що Зеленський назвав досягнення миру на сході України своїм пріоритетом, і "ми його в цьому підтримуємо".

Зеленський зі свого боку відзначив підтримку Німеччиною та Францією "головного пріоритету кожного українця – припинення вогню на Донбасі".

Вони підтримують наші пріоритети, пріоритети моєї команди в різних сферах – це і економічні питання, і питання боротьби з корупцією. І головний пріоритет кожного українця – припинення вогню, припинення війни", – сказав президент журналістам, виходячи з Будинку з химерами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: