fbpx
Сьогодні
10:58 30 Тра 2019

Зеленський доручив відновити міжнародне співробітництво НАБУ

Фото АПУ

Право НАБУ на міжнародне співробітництво у розслідуванні кримінальних проваджень закріплено законом

Президент України Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ невідкладно поінформувати міжнародні організації про повноваження Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) здійснювати міжнародну співпрацю і пряму комунікацію з антикорупційними органами іноземних держав. Про це повідомляє прес-служба президента.

Як зазначається в повідомленні, МЗС повинно повідомити Раду Європи та Організацію Об'єднаних Націй.

Президент наголосив, що, згідно із законом "Про Національне антикорупційне бюро України" та Кримінальним процесуальним кодексом, НАБУ наділено повноваженнями центрального органу з міжнародного співробітництва у розслідуванні кримінальних проваджень, тобто бюро може напряму комунікувати з міжнародними партнерами щодо розслідування корупційних діянь, надсилати та отримувати запити про міжнародну правову допомогу. 

У прес-службі президента заявили, що "через відсутність політичної волі з боку колишнього президента України та з метою перешкоджання роботі НАБУ реалізація повноважень бюро здійснювати міжнародну співпрацю блокувалася".

"З метою виконання Національним бюро згаданих повноважень прошу невідкладно повідомити депозитаріїв міжнародних багатосторонніх договорів про визнання Україною з 25 січня 2015 року Національного бюро центральним органом (разом із Міністерством юстиції України та Генеральною прокуратурою України) у сфері міжнародно-правового співробітництва у кримінальних провадженнях, надіславши відповідні заяви до шести визначених міжнародних багатосторонніх договорів, учасником яких є Україна", – зазначається у дорученні президента.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: