fbpx
Сьогодні
21:50 30 Тра 2019

В Україні відкрили єдиний державний центр з надання послуг для моряків

В Одесі відкрився центр надання державних послуг у сфері морського та річкового транспорту.

Про це повідомляє прес-служба ДП "Моррічсервіс".

Щороку сотні тисяч моряків звертаються до держави для отримання таких документів: посвідчення особи моряка, свідоцтво на управління малого та маломірного судна, фахівця суднової̈ команди морських суден та іншими, йдеться у повідомленні.

"В Україні близько 200 тис. моряків. Щороку держава надає більше 100 тис. послуг українським морякам. Лише в Одесі кожен рік документи вперше або повторно необхідні 22 тис. громадян. Кожні 5 років моряк потребує оновлення своїх свідоцтв та дипломів. На сьогодні в Україні – це вперше, коли з'явиться проект, орієнтований на надання сервісу від держави для моряків", – заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

Зазначається, що до кінця 2019 року планується запустити такі центри у Маріуполі, Херсоні та Ізмаїлі та відкрити онлайн-кабінет клієнта, яким зможуть користуватися як моряки, так і власники суден.

"Це вперше, коли в одному місці моряк зможе отримати усі необхідні послуги – від проходження державної кваліфікаційної комісії до подовження дії документів. Окрім того, наша мета об'єднати усі послуги у сфері морського та річкового транспорту на одній локації", – зазначив начальник Держслужби морського та річкового транспорту Дмитро Петренко.

У прес-службі наголошують, що у ДП "Моррічсервіс" планують надавати організаційно-технічне забезпечення для 75 необхідних морякам послуг та згодом розширити перелік можливостей розвитку підприємства з метою надання усіх сервісів для моряків на одній території.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: