fbpx
Сьогодні
17:48 30 Тра 2019

В Україні кожна сьома молода пара має проблеми з дітонародженням

Медики стверджують, що в Україні кожна сьома молода пара має проблеми з дітородінням. Одна з головних причин — збої в ендокринній системі. 

Про це у своїй статті на DT.UA пише Ольга Скрипник.

"Ми приймаємо жінок з ендокринними метаболічними порушеннями, з цукровим діабетом. Таких пацієнток ведуть три фахівці, які щодня їх оглядають і консультують, — це акушер-гінеколог, ендокринолог і кардіолог, — розповідає керівниця відділу акушерської ендокринології та патології розвитку плода Інституту педіатрії, акушерства і гінекології ім. О.Лук'янової професорка Тетяна Авраменко. — У нашому інституті розробили нову систему перинатальної охорони плода для пацієнток із цукровим діабетом. Дуже часто від них намагаються відмовитися — кудись направляють на консультації, призначають додаткові обстеження, ніхто не хоче братися за такі складні випадки. Буває, радять перервати вагітність, лякаючи всілякими ускладненнями. Найбільше жінки бояться, коли їм кажуть, що дитина обов'язково народиться з цукровим діабетом".

Фахівці Інституту довели, що це не так: все ззалежить від стану здоров'я вагітної, в якій стадії компенсації її діабет, яку медичну допомогу вона отримує.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: