fbpx
Сьогодні
20:52 30 Тра 2019

"Український Нью-Йорк": на Донеччині старовинну будівлю переобладнають в хаб ініціатив

Громада селища Новгородське, що в Донецькій області, викупила у приватного власника магазин німця Аарона Тиса за 20 тисяч гривень.

Про це пише v-variant.com.ua.

У старовинній будівлі, якому понад 100 років, активісти хочуть зробити після реставрації місце для соціальних і культурних ініціатив. Хаб буде називатися "Український Нью-Йорк". Там дуже багато приміщень, на першому поверсі хочуть зробити конференц-зал, на другому розмістити громадські організації. Ініціативні групи просять дати кошти на цей проект міжнародні організації, і місцеві підприємства.

Крім того, в будівлі є цікаві німецькі підвали. У них активісти хочуть зробити історичний центр. У планах довгі приміщення внизу задіяти максимально. За задумом там може з'явитися музей, який буде представляти три епохи: Новгородська часів німців-менонітів, українського козацтва і сучасних подій.

Навколо самого селища теж ходить багато легенд.

"Одна з них, найбільш імовірна, що це було німецьке поселення, це дійсно воно було. Німці-меноніти заїхали сюди при Катерині II і вони назвали це поселення в честь німецького міста Йорк Новий Йорк", – розповіла адміністратор інтернет-співтовариства "Українська Нью-Йорк в Донецькій області".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: