fbpx
Сьогодні
21:34 30 Тра 2019

Кримських татарів утримують у жахливих умовах у СІЗО РФ, - адвокат

Заарештованих у березні 24 кримськотатарських активістів утримують у російських СІЗО з порушеннями міжнародного та російського законодавства.

Про це заявив на прес-конференції в Києві адвокат Айдер Азаматов, передає УНІАН.

Зазначається, що 29 березня заарештованих кримських татар незаконно вивезли з території окупованого Криму. Свої дії російські правоохоронці пояснили це тим, що в СІЗО Сімферополя "немає місц"ь.

За словами Азаматова, дізнаватися, куди відвезли підзахисних, адвокатам доводилося самотужки, хоча законодавство РФ передбачає в таких випадках негайне сповіщення захисників і родичів.

"Після прибуття в СІЗО майже всіх підзахисних помістили в спецблок, де вони перебувають по двоє в жахливих умовах. Сейран Муртаза, чиї інтереси я представляю, перебуває в Таганрогу, де перебувають ще троє фігурантів цієї справи. Всі вони перебувають у камері по одній людині, що абсолютно неприпустимо. з 29 березня і по сьогодні вони перебувають по одному, чого не можна допускати навіть за російським законодавством. Попри те, що навіть у Конституції РФ передбачена норма, яка регламентує пріоритет норм міжнародного права над національними, РФ не хоче виконувати всі ті вимоги, які їй пред'являє міжнародне співтовариство. Природно, це пов'язано лише з політичним підтекстом наших справ", – наголосив адвокат.

Раніше сьогодні стало відомо про затримання співробітниками російських силових структур в анексованому Криму, в місті Джанкой, кримськотатарської правозахисниці і журналістки. Лутфіє Зудієву відвезли до Сімферополя для складання протоколу. Також сьогодні була затримана координаторка громадської організації "Кримське дитинство" Муміне Салієва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: