fbpx
Сьогодні
09:15 30 Тра 2019

АРМА віддала "Межигір'я" в управління помічнику соратника Януковича

Нацагентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) обрало нового управителя резиденції "Межигір'я", яка належала засудженому за держзраду екс-президенту Віктору Януковичу.

Ним став директор компанії ТОВ "Скомпані" Олексій Вороненко. Він є помічником проросійського депутата Євгена Мураєва – давнього соратника Януковича, повідомляє головний редактор програми журналістських розслідувань "Схеми" Наталія Седлецька.

"Знайомтесь, новий управитель колишньої резиденції Януковича "Межигір'я" – Олексій Вороненко. Помічник проросійського депутата Євгена Мураєва, давнього соратника Віктора Януковича. Політолог, частий гість медведчуківських каналів NewsOne та "112"", – пише Седлецька на своїй сторінці в Facebook.

І додає, що чиновники АРМА проігнорували численні застереження про те, що "Скомпані" Вороненка є маловідомою компанією без належного досвіду, однак з тісними зв'язками керівництва із колишніми "регіоналами".

Знайомтесь, новий управитель колишньої резиденції Януковича «Межигір'я» – Олексій Вороненко. Помічник проросійського…

Posted by Natalie Sedletska on Wednesday, May 29, 2019

Громадська рада при Агентстві з розшуку та менеджменту активів закликає провести новий конкурс із призначення компанії з управління резиденцією "Межигір'я"

Про це йдеться у заяві Громадської ради при АРМА у Facebook.

Громадська рада висловила невдоволення тим, що на конкурсі перемогла компанія ТОВ "Скомпані", директором якої є екс-помічник нардепа Євгенія Мураєва Олексій Вороненко.

"Громадська рада не задоволена вибором управителя резиденції "Межигір'я", який може бути пов'язаний з екс-регіоналами. Ми розуміємо, що такий критерій як "регіонал" чи "нерегіонал" не може бути застосований до учасників конкурсу. Втім, факти свідчать про те, що ТОВ "Скомпані" не має необхідних досвіду та фінансів для управління таким чутливим активом як "Межигір'я". Крім того, під час засідання тендерного комітету не були оприлюднені конкретні дані, як саме дане підприємство планує налагодити підприємництво на території резиденції, яке б забезпечило сплату податків до бюджету. І при цьому забезпечило підтримку численних діючих соціальних ініціатив таких як Музей корупції, реабілітація ветеранів та літній відпочинок для дітей учасників бойових дій", – йдеться у повідомленні.

Громадська рада закликає провести конкурс і обрати такого управителя, який "зможе підтвердити досвід, фінанси, а також бізнес-план, що врахує соціальні ініціативу активу".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: