fbpx
Сьогодні
20:50 29 Тра 2019

Мюллер заявив про відставку

Фото ЕРА

Спецпрокурор Роберт Мюллер, який розслідував можливу змову кампанії Трампа з росіянами і втручання РФ у президентські вибори в США, заявив, що закриває свій офіс.

Про це повідомляє Washington Post.

У середу Мюллер вперше виступив із публічним коментарем щодо результатів свого розслідування, яке тривало два роки. Він сказав, що вирішив виступити, оскільки розслідування завершено, його офіс формально закривається, а він подає у відставку з Міністерства юстиції, щоб "повернутися до приватного життя".

Мюллер пояснив, чому у його доповіді не містилося звинувачення Трампа у правопорушеннях, хоча розслідування встановило численні приклади перешкоджання правосуддю президентом США. За його словами, висунути президенту звинувачення не дозволяють правила Мін'юсту США.

Він додав, що Конституція "вимагає іншого процесу, ніж діє в системі кримінального правосуддя, щоб офіційно звинуватити президента в порушеннях". За його словами, у такому випадку рішення має ухвалювати Конгрес через процедуру імпічменту.

Мюллер такоє зазначив, що його відомство виявило "недостатньо доказів", щоб звинуватити кампанію Трампа в змові з Росією з метою зміни результатів виборів.

Після заяви Мюллера Трамп у своєму Twitter написав: "Справа закрита! Дякую".

Читайте також Звіт Мюллера та кухар Путіна: чи настане імпічмент для Трампа?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: