fbpx
Сьогодні
10:22 29 Тра 2019

Шимків розповів про те, чому ситуаційна кімната АП порожня

Фото: rbc.ua

По каналам зв'язку у ситуаційну кімнату АП передавалося лише зображення, отже не було потреби будувати проміжні сервери чи сховища

Про це екс-заступник голови АП Дмитро Шимків написав у Facebook.

"Архітектура ситуаційноі кімнати не передбачала жодних серверів, крім відеосервера для керування відеостіною, та іншими екранами. Головна роль відеосервера – це виведення різних джерел відео на об'єднаний простір відеоекранів. Головна мета такого підходу наступна: об'єднати інформаційні джерела із різними рівнями захисту в єдиному просторі сприйняття інформації", – написав Шимків.

За його словами, по каналам зв'язку передавалося лише відеозображення, а не дані, а отже не було потреби зберігати та будувати проміжні сервери чи сховища. Це дозволило обійти вимоги підзаконних актів, та відобразити джерела різного походження одночасно.

"Про обладнання, яке було передано від ЦВК та НБУ. Сервер збору відео інформації підчас виборів, який належав ЦВК і не використовувався, не міг виконувати роль відеосервера для ситуаційної кімнати, оскільки мав природу сховища без належних відеоресурсів, і ми його пристосували для серверних потреб операційної діяльності АП. Обладнання передане НБУ – це мережеве обладнання, комп'ютери та прінтери. Все обладнання передавалось з балансу організацій на баланс ДУС", – уточнив Шимків.

Він пояснив, що питання щодо аренди обладнання та фінансування проекту – це приватне питання Петра Порошенка, який власним коштом це все забезпечував.

"Грошей на побудову нормальної ситуаційної кімнати в країні не було. Ситуаційна кімната в АП не створювалась за бюджетні кошти. А все, що купляв ДУС для АП за гроші бюджету відбувалося в рамках законодавства про публічні закупівлі", – сказав Шимків.

Раніше новопризначений секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк заявив, що сервери з секретною інформацією з ситуаційної кімнати РНБО зникли.

Цеголко розповів, що техніка в РНБО була орендована за кошт Порошенка і повернута орендодавцю.

Турчинов також прокоментував закиди Данилюка щодо "зниклих" серверів РНБО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: