fbpx
Сьогодні
18:18 28 Тра 2019

Саакашвілі розповів російському ЗМІ про подальші плани та ставлення до Зеленського

Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі, якому 28 травня було повернуто українське громадянство, зазначив, що підтримує президента Володимира Зеленського та його команду.

Про це він сказав в інтерв'ю російському виданню РБК.

"Я повертаюся завтра. Я скучив за Україною та Києвом і лечу в Київ", – зазначив він.

Указ Зеленського, який повертає Сааакашвілі українське громадянство, колишній президент Грузії назвав "сміливим рішенням молодого покоління".

"Зеленський – це великий шанс для України, новий лідер на пострадянському просторі. Його дії можна тільки заохочувати", – заявив він РБК.

Про конкретні політичні плани він говорити поки відмовляється.

"Я підтримую Зеленського і його команду. У мене немає професійних амбіцій, але однозначно я буду продовжувати свою боротьбу проти корупції, проти олігархату, несправедливості – в Україні, в Грузії і всюди", – додав Саакашвілі.

Раніше Зеленський своїм указом повернув екс-очільнику Одеської ОДА, президенту Грузії Міхеілу Саакашвілі українське громадянств.

22 травня 2019 року адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький звернувся до Адміністрації Президента з проханням повернути його клієнту громадянство України.

Нагадаємо, що 26 липня 2017 року президент Петро Порошенко своїм указом припинив українське громадянство Саакашвілі. 29 січня Верховний суд почав розглядати законність цього рішення. 12 лютого 2018 року прикордонники видворили екс-президента Грузії з України до Польщі в рамках процедури реадмісії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: