fbpx
Сьогодні
11:06 28 Тра 2019

Без профільного закону незрозумілий статус і наслідки референдуму, - Айвазовська

Координатор громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська припускає, що в команді Зеленського називають "референдумом" нерепрезентативне опитування громадської думки в інтернеті або в партійних наметах на вулиці. Тому що без профільного закону незрозумілий статус і наслідки референдуму.

"Класичний референдум в плані процедури має багато спільного з виборами. Замість виборчкомів збираються комісії з референдуму, адмініструє процес ЦВК. Вартість проведення референдуму коливається в районі мільярда гривень. Айвазовська нагадала, що в бюджет на 2019 рік ця сума не закладена. У той же час будь-яке інше опитування, крім референдуму, не може бути організовано за рахунок державних фінансів", – пояснила Айвазовська в коментарі для РБК-Україна.

"Це підміна понять. Опитування регулярно проводить і влада, і опозиція. Тому ці заяви швидше свідчать про нерозуміння того, що таке референдум. Розділити відповідальність можна за рахунок референдуму, а не опитування громадської думки, які проводять багато соціологічних компаній на постійній основі. Як можна перекласти відповідальність на громадян через соціологічне опитування? Це маніпуляція", – впевнена координатор ОПОРИ.

Нагадаємо, 21 травня глава Адміністрації Президента Зеленського Андрій Богдан заявив, що влада розглядає винесення на всенародний референдум питання про укладення мирних домовленостей з РФ.

Зеленський заперечив можливість ведення переговорів з Росією.

Водночас, Зеленський розповів, навіщо хоче референдум щодо діалогу з РФ.

Також стало відомо, що у команді Зеленського вже розробили законопроект про референдум.

Бекешкіна вважає, що ідея з референдумом може бути маніпуляцією, щоб зняти з себе відповідальність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: