fbpx
Сьогодні
13:12 27 Тра 2019

Літаки Ан-32 будуть літати на біопаливі

Українські військово-транспортні літаки Ан-32, які стоять на озброєнні ВПС Індії, отримали сертифікацію для польотів з використанням біопалива.

Передає Національний Промисловий Портал.

За даними журналістів, відповідний документ був виданий в п'ятницю індійським Центром визначення льотної придатності та сертифікації військових літаків (Centre for Military Airworthiness and Certification, CEMILAC).

Повідомляється, що пальне для Ан-32 буде містити 10% біопалива, виробленого з насіння і плодів декількох видів місцевих дерев. ВПС Індії прийняли таке рішення на основі серії випробувань, які пройшли у 2018 році. 

"Обсяг цих перевірок повністю відповідає міжнародним авіаційним стандартам. Сьогоднішнє схвалення стало підтвердженням ретельних перевірок на використання біопалива місцевого виробництва", – сказав речника ВПС Індії, капітан Анурапа Баннерджі.

Як зазначається, авіаційне біопаливо було розроблено індійським Інститутом Нафти в місті Дехрадун у 2013 році. У липні 2018 року головком ВПС Індії маршал Дханоа дозволив почати випробування такого палива на військово-транспортних літаках. На думку Нью-Делі, застосування біопального дозволить знизити залежність країни від викопних видів палива, запаси яких в Індії невеликі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: