fbpx
Сьогодні
13:05 26 Тра 2019

Знай наших: школярка з Донеччини стала призеркою міжнародного наукового конкурсу в США

Учениця 11 класу Маріупольського технічного ліцею Ольга Харасахал гідно представила Україну на міжнародному науковому конкурсі Intel ISEF 2019. Вона посіла четверте місце у своїй категорії та отримала грошову підтримку свого проекту.

Про це пише Український інтерес.

Ольга презентувала у США роботу на тему: "Вакуумна фільтрація з ДОФА-типуванням як новий метод діагностики циркулюючих пухлинних клітин усіх підтипів меланоми".

Попри юний вік, Ольга чотири роки працювала волонтером у міському онкодиспансері. Усі спостереження знадобилися дівчинці для досліджень.

Також нашу країну представляв ще один маріупольчанин – десятикласник Артем Агванян, та шестеро учнів з Києва, Львова, Чернівців та Дніпра.

Конкурс тривав 12-17 травня у Фініксі, штат Аризона.

Intel ISEF – найбільший у світі конкурс наукових проектів учнів старших класів. Його проводять вже понад 60 років. Цьогоріч у ньому взяли участь більше 1800 школярів з 70 країн. Призовий фонд конкурсу перевищує три мільйони доларів.

Престиж цього конкурсу дуже високий: більше двох десятків Нобелівських лауреатів і два лауреата медалі Філдса свого часу були його переможцями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: