fbpx
Сьогодні
08:38 26 Тра 2019

У Росії не збираються виконувати рішення Трибуналу ООН про звільнення українських моряків

Російські чиновники заявили, що рішення Міжнародного трибуналу з морського права з вимогою до Росії звільнити моряків Військово-морських сил України, затриманих в Чорному морі виконувати не потрібно.

Про це повідомляє російське пропагандистське агентство РИА Новости.

"Якщо суддя високої кваліфікації Міжнародного трибуналу заплутався в паперах і не бачить нічого, крім звинувачень на адресу Росії, для нас його слова і вироки ні гроша не варті", – заявив так званий "депутат Держдуми від Республіки Крим" Руслан Бальбек.

Бальбека підтримав керівник окупаційної "робочої групи з міжнародно-правових питань при постійному представництві Криму при президенті Росії" Олександр Молохов, який заявив, що морський трибунал в Гамбурзі не має права вимагати від Росії звільнити українських військових моряків і повернути кораблі затримані в Чорному морі, тому рішення не потрібно виконувати.

Він аргументує свою точку зору тим, що українські моряки були затримані нібито в Керченській протоці "за порушення держкордону".

Голова комітету Ради Федерації з конституційного законодавства і держбудівництва Андрій Клішас, в свою чергу, теж заявив, що рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права "через інцидент в Керченській протоці" нібито не належить до юрисдикції цього суду і не може бути визнано.

Нагадаємо, Міжнародний морський трибунал сьогодні, 25 травня, зобов'язав Росію негайно звільнити українських моряків і кораблі і забезпечити їх повернення в Україну.

Україна розраховує на якнайшвидше виконання Росією рішення.

МЗС РФ прокоментувало рішення Трибуналу ООН за позовом України.

Зазначимо, Росія має відзвітувати про звільнення українських моряків до 25 червня.

Зеленський вважає, що звільнення моряків Росією може стати першим сигналом про припинення конфлікту з Україною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: