fbpx
Сьогодні
17:08 26 Тра 2019

Після 220-річної перерви у бельгійському монастирі почнуть варити пиво

Фото Reuters

Ченці розташованого в Бельгії абатства святого Норберта розшифрували традиційний рецепт варіння пива і вирішили знову варити напій після 220-річної перерви.

Про це повідомляє NPR.

Абатство було засноване в 1128 році. Там варили пиво до 1798 року, коли будівлю монастиря зруйнували французькі революціонери.

Ченці встигли врятувати рецепт приготування пива, але 200 років його ніхто не міг прочитати. Текст приготування напою був написаний попередницею нідерландської і латинською мовами.

пиво

Тоді в монастирі вирішили звернутися до волонтерів, які взялися розшифрувати традиційний метод пивоваріння. На це у них пішло чотири роки.

Батько Карл Стаутемас розповів, що в абатстві будуть використовувати частину традиційної рецептури. "Навряд чи зараз людям сподобається смак пива, яке пили тоді", – пояснив він. Призначений на посаду головного по пивоварінню в абатстві Марк-Антуан Сошон пояснив, що 200 років тому пиво було досить позбавленим смаку і було більше схоже на "рідкий хліб".

Міцне пиво (10,8% алкоголю), яке варили монахи, називалося "Гримберген", як місто в провінції Фламандський Брабант, де й розташоване абатство. Зараз пиво під такою ж назвою за ліцензією випускають міжнародні компанії Carlsberg і Heineken. Абатство отримує відсоток від їх доходів. Ченці планують почати варити свій "Гримберген" в 2020 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: