fbpx
Сьогодні
17:04 25 Тра 2019

Звільнення моряків. Справу по суті розглядатиме окремий арбітраж, процес може бути тривалим, - МЗС

Справу про імунітети українських кораблів і моряків, захоплених РФ в Керченській протоці, по суті розглядатиме окремий арбітраж, і це може бути тривалим процесом.

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль журналістам у Гамбурзі в суботу, передає Інтерфакс-Україна.

«По суті справа буде розглядатися не в цьому суді (Міжнародний трибунал з морського права — ред.). Буде створено окремий арбітраж на підставі додатка 7 до Конвенції (Конвенція ООН з морського права — ред.). Це буде тривати роками», — сказала вона.

Заступниця очільника МЗС додала, що Росія протягом місяці має відзвітувати перед трибуналом на якій стадії виконання перебуває рішення щодо звільнення українських моряків.

«Є санкції. Є міжнародне співтовариство, яке може застосовувати тиск до країн, які не виконують рішення трибуналу», — підкреслила Зеркаль, відповідаючи на питання щодо заходів против РФ в разі невиконання рішення трибуналу.

Міжнародний морський трибунал сьогодні, 25 травня, зобов'язав Росію негайно звільнити українських моряків і кораблі і забезпечити їх повернення в Україну.

Україна розраховує на якнайшвидше виконання Росією рішення.

МЗС РФ прокоментувало рішення Трибуналу ООН за позовом України.

Зазначимо, Росія має відзвітувати про звільнення українських моряків до 25 червня.

Зеленський вважає, що звільнення моряків Росією може стати першим сигналом про припинення конфлікту з Україною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: