fbpx
Сьогодні
21:32 25 Тра 2019

У Вселенському патріархаті назвали міфом заяву про проросійське оточення Епіфанія

Представник Вселенського патріарха митрополит Гальський Емануїл назвав міфом заяву про те, що митрополита Епіфанія оточили проросійські сили.

Митрополит Гальський Еммануїл заявив, що не погоджується із висловлюванням почесного патріарха Православної церкви України Філарета, який 24 травня після засідання Синоду ПЦУ повідомив, що на митрополита Епіфанія впливають промосковські сили, основним завданням яких є спроба зруйнувати українську церкву, повідомляє 24tv.ua.

"Церква – це не лише приміщення, будівля чи храми. Церкву, в першу чергу, створює віруючий народ, який всіма силами її підтримує. Всі ці люди підтримували Київський патріархат та УАПЦ, сьогодні вони підтримують ПЦУ та її предстоятеля Епіфанія. Я не бачу ніяких нових людей. Церкві немає чого боятися, вона не грає ніякої політичної ролі та не втручається в політичні питання. Всі звинувачення про те, що предстоятеля Епіфанія оточили якісь проросійські сили – це міф. Предстоятель Епіфаній – це молода і сильна людина, яку підтримуємо ми разом з українцями", – сказав митрополит Гальський.

Православний митрополит Франції, підпорядкований Вселенському патріархату підкреслив, що Томос, який був підписаний Вселенським патріархом та священиками Вселенського патріархату – заклав підвалини автокефальної нової церкви. Також священнослужитель зазначив, що текст Томосу – не результат переговорів двох сторін, він розповідає, як має функціонувати церква. Подібний текст надавався Вселенським патріархатом всім помісним церквам, які отримували свого часу автокефалію.

"Ніхто не має права судити що в тексті правильно, а що ні. І ті, хто не приймають деякі положення Томосу – відмовляються бути в лоні цієї церкви. Перед церквою велике майбутнє, вона стає на ноги і сама обирає шлях, яким буде йти", – наголосив митрополит Гальський Еммануїл.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: