fbpx
Сьогодні
20:10 25 Тра 2019

Луганщині виділили 22 млн грн на житло для переселенців

Фото АСС

Луганська область отримала близько 22 млн. гривень на ремонт житла для внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє директор Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку і зовнішніх зв'язків облдержадміністрації Денис Денищенко, пише Восточный вариант.

Громади Луганщини брали участь в конкурсі проектів по об'єктах соціальної інфраструктури для ВПО.

У конкурсі брали участь об'єкти, на яких можна створити умови для проживання переселенців – житлові будинки, гуртожитки та інші об'єкти для проживання. Як бонус, як зазначається, відновленню підлягають також по одному об'єкту соціальної інфраструктури (дитячий садок або школа).

Переможцями конкурсу стали громади Сєвєродонецька, Новоайдару і Кремінної. Загальна вартість всіх запланованих проектів становить понад 22 млн грн. Сєвєродонецьк повинен отримати майже 12 млн гривень, Новоайдар – понад 8,3 млн гривень, Кремінна – понад 2,2 млн гривень.

21 травня Департамент спільно з Українським фондом соціальних інвестицій підписали двосторонні меморандуми громад-переможців конкурсу в рамках проекту "Сприяння розвитку соціальної інфраструктури, УФСІ VI", що фінансується урядом Німеччини через Німецький банк розвитку KfW.

"До 2018 року Німецький банк розвитку KfW працював з сусідніми областями. Однак наша цілеспрямована робота по залученню донорів і нарощування підтримки саме в Луганській області вже приносить свої плоди. Меморандуми узгоджені, зараз йдуть інші процедури узгоджень з переможцями, а ми сподіваємося, що вже в наступного року вийдемо на конкретні результати "до-після", – підсумував Денищенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: