Філарет побажав Епіфанію Божої допомоги у розбудові ПЦУ

Святійший Патріарх Філарет привітав Предстоятеля Української Православної Церкви митрополита Епіфанія з Днем ангела, побажавши Божої допомоги у нелегкій справі розбудови помісної Православної церкви України і висловивши впевненість у тому, що єдність ПЦУ збережеться в майбутньому.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на прес-службу Київської митрополії Української православної церкви.

"Хочу привітати Блаженнійшого Епіфанія з Днем ангела. Цього дня ми особливо молимося його небесному покровителю, щоб він допоміг Предстоятелю нести цей важкий хрест – головування над Церквою. Цей хрест неможливо нести без Божої допомоги. Тому бажаю Вашому Блаженству, щоб Господь допомагав Вам у цьому", – зазначив Філарет.

"Перед нами сьогодні стоїть завдання не лише зберегти ту єдність, яку ми сповідуємо, попри протидію всіх сил, які намагаються розділити нас і знищити. Нашим головним завданням є об'єднати все Православ'я України в єдину Помісну Православну Церкву. Якщо ми цього досягнемо, то це означатиме, що Україна – непереможна, бо вона має міцну основу", – додав Святійший Патріарх.

При цьому Філарет наголосив на тому, що збереження України в умовах російської агресії – це, передусім, заслуга української Церкви, яка міцна своєю згуртованістю.

Також він підкреслив "свою впевненість у тому, що єдність ПЦУ збережеться в майбутньому, а також подякував Вселенському Патріарху Варфоломію I за його зусилля у творенні єдиної Помісної Православної Церкви України".

Своєю чергою, Блаженнійший Митрополит Епіфаній подякував Його Святості за привітання і висловив впевненість у тому, що Українська Православна Церква зростатиме і буде міцнішати і надалі.

Зазначимо, Святіший Патріарх Філарет сьогодні прийшов на спільну молитву з главою Православної церкви України, митрополитом Епіфанієм у Михайлівський собор у Києві. Про це повідомив представник прес-служби ПЦУ Іван Сидор у Facebook.

"Літургія в День тезоіменитства (День ангела) Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Епіфанія. Під покровом Божої Матері зібралися усі: український єпископат, духовенство, поважні гості з Константинополя і святої гори Афон, студенти духовної академії, віряни. Прийшов привітати Митрополита Епіфанія і спільно помолитися Патріарх Філарет", – вказав Сидор.

Свіжі дописи

  • Новини

ЗСУ за минулу добу знищили ще 1300 окупантів та 35 ББМ

Минулої доби, 8 травня, Сили оборони ліквідували ще 1300 загарбників, таким чином загальні втрати російських… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

Генштаб: на фронті впродовж доби відбулося 146 бойових зіткнень

Війська російської федерації збільшили кількість атак практично на всіх напрямках. Загалом на фронті впродовж доби… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

У росії кажуть про удари по Бєлгороду та атаку дронів на нафтобазу на Кубані

У ніч проти 9 травня в російському Бєлгороді пролунали кілька вибухів та сталися пожежі у… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

ППО вночі на Одещині знищила 17 ворожих “Шахедів” із 20 запущених

Вночі 9 травня російські загарбники для чергової повітряної атаки по Україні  застосували два десятки дронів-камікадзе… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

Зеленський окреслив нагальні пріоритети: позиції на фронті, захист людей і громад, зрив будь-яких спроб наступу росіян

Президент України Володимир Зеленський окреслив нагальні пріоритети: позиції на фронті, фізичний захист людей і громад,… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Російські окупанти прорвалися до Красногорівки, але ЗСУ заблокували штурмові групи ворога, – ОСУВ “Хортиця”

Штурмові групи російської армії змогли прорватися до Красногорівки, що на Авдіївському напрямку у Донецькій області.… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.