fbpx
Сьогодні
Поради 16:55 15 Гру 2019

Шафи-купе: як не помилитися з вибором?

Шафа-купе є одним з найпопулярніших предметів меблів. Таким привабливим його роблять широкі можливості по організації зберігання речей, декорування, практичність і ергономічність форми.

5 кращих правил при виборі шафи-купе

1. Місце розміщення.

Незважаючи на ергономічність форми і відсутність класичних дверей, місце установки необхідно вибирати ретельно. Від цього в майбутньому залежить комфорт експлуатації, а також ширина корпуса і наповнення меблів. При вимірі слід враховувати відразу висоту стель, поверхню підлоги і стін.

Щоб не помилитися у вимірах, висоту стелі і ширину простору між стінами необхідно виконувати в декількох точках. Багато компаній пропонують безкоштовну послугу з виміру шафи купе в приміщенні, що дозволить уникнути помилок.

2. Наповнення шафи – запорука порядку в домі.

На відміну від класичних меблів з розсувними дверима, шафа-купе приваблює універсальністю, дозволяючи розмістити всередині величезну кількість речей самого різного призначення. При цьому кожна річ буде займати своє місце, що значно полегшує прибирання в будинку.

Стандартно сучасні шафи-купе оснащують наступними елементами:

  • висувні корзини;
  • ящики;
  • мікроліфти;
  • полки;
  • короба;
  • механізми для брюк;
  • затискачі для спідниць;
  • пристосування для краваток, шарфів.

При установці шафи в коридорі, велика частина його простору повинна бути відведена під верхній одяг. Тому тут доцільно підбирати ширину корпусу не менше 60 см, що забезпечити широкий огляд всіх речей. Основна відмінність таких меблів від тієї, що буде встановлено в вітальні і спальні – наявність великого дзеркала на весь фасад корпусу і орієнтованість на зберігання вуличного одягу та взуття.

У меблів для спальні необхідно передбачити наявність висувних корзин і ящиків для зберігання домашнього текстилю. А в шафах для вітальні можна відразу сконструювати нішу під телевізор.

Щоб якісно впорядкувати розміщення всіх речей всередині шафи, потрібно розділити його на функціональні зони. Традиційно виділяють три зони: верхню, середню і нижню.

Оптимальним рішенням стане відвести під верхню зону близько 25% всього простору. Тут доцільно розміщувати головні убори, спортивний інвентар і сезонний одяг. Центральна частина – основна і саме тут розміщується весь одяг, тому головним елементом є штанга. Залежно від ширини корпусу вона може бути розташована уздовж розсувної системи або перпендикулярно щодо неї. В останньому випадку, для зручності, необхідно продумати висувну частину (мікроліфт), щоб отримати прямий доступ до одягу і хороший огляд. Нижній сектор призначений для зберігання взуття, іграшок, текстилю та побутових приладів.

3. Декор панелей визначає настрій в приміщенні.

Перевага шаф-купе в їх універсальності не тільки по системі організації речей, але і декорування. Складно знайти інший такий вид меблів, який би настільки гармонійно можна було підібрати під інтер'єр. Завдяки різноманіттю фактури, матеріалу і кольору, шафи купе прекрасно вписуються в інтер'єр стиль Хай-Тек, Прованс, Класику і Модерн.

Сьогодні на ринку представлений величезний вибір різних матеріалів:

  • ДСП;
  • МДФ;
  • скло;
  • пластик;
  • акрил.

4. Тип конструкції визначає ергономічність простору.

Існують вбудовані та окремо розташовані конструкції. Вибір залежить від особливостей приміщення. Вбудовані конструкції – ідеальний варіант для установки в ніші, в приміщенні неправильної форми. Такий виріб виготовляється за індивідуальними вимірами, а роль бокової і верхній частині корпусу виконують стіни і стеля кімнати. Як правило, такі конструкції монтуються раз и назавжди, тому вони не відрізняються мобільністю.

5. Ціна виробу.

Ціна виробу залежить від матеріалу виготовлення фасадів, габаритів та технології виготовлення розсувної системи. Остання може бути представлена ​​двома варіантами: прихованим механізмом або роликового системою.

Довговічність експлуатації залежить від матеріалу профілю: алюмінієвий або металевий. Алюмінієвий – більш надійний і довговічний, але при цьому і ціна на нього буде вище.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: