fbpx
Сьогодні
16:15 24 Тра 2019

У Зеленського знову висловились за відкриті списки, хоча в законопроекті пропонували закриті

Позиція президента України Володимира Зеленського полягає в тому, що вибори мають відбуватися за відкритими списками. Однак, законопроект, який вніс Зеленський №10319 передбачає закриті списки.

Про це заявив представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук, йдеться на сайті президента.

Стефанчук зазначив, що під час консультацій 21 травня Зеленський та лідери фракцій погодили компромісне рішення – підтримати зміни до чинного закону про вибори народних депутатів, які скасовують мажоритарну систему та зменшують прохідний бар'єр до 3%.

"Це європейська практика, і це дає можливість громадянам, які обирають майбутній парламент, більш чітко й детально ознайомитися з тими людьми, які йдуть у партіях. І дати кредит довіри саме тим, хто, на їхню думку, зможе найбільш адекватно представити їх у законодавчому органі", – зазначив Руслан Стефанчук.

Представник Зеленського додав, що депутати проігнорували попередні домовленості й провалили голосування, мотивуючи це тим, що вони хочуть відкритих списків.

Він також висловив сподівання на те, що партії дадуть громадянам можливість ознайомитися зі своїми списками і вплинути на вибір кандидатів на депутатський мандат настільки, наскільки це дозволяє чинне законодавство.

Раніше, Володимир Зеленський запропонував Раді проголосувати за законопроект №10319, який пропонував проводити вибори за пропорційною виборчою системою із закритими партійними списками і знизити прохідний бар'єр до парламенту до 3%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: