fbpx
Сьогодні
13:16 24 Тра 2019

Поліція загубила докази у справі нападу на одеського активіста Стерненка

Напади на одеського активіста Сергія Стерненка через рік після їх скоєння не розкриті, а частину доказів слідство загубило при передачі з поліції до Служби безпеки України.

Про це пише народний депутата Мустафа Найєм у Twitter у п'ятницю.

"Сьогодні рік з дня нападів на одеського активіста Сергія Стерненка. В ході розслідування встановлена втрата речових доказів, які СБУ та Нацполіція не можуть знайти вже більше півроку", – написав нардеп.

Він показав відповідь із СБУ за грудень 2018 року, в якій вказано, що Головне слідче управління СБУ розслідує напади на Стерненка з листопада 2018 року, поліція передала СБУ матеріали проваджень і докази 1 листопада

"Частину предметів, визначених речовими доказами, до Головного слідчого управління СБУ передано не було", – з'ясувала спецслужба.

Поліція загубила докази у справі нападу на одеського активіста Стерненка

На той час у Головному управління Національної поліції в Одеській області проводили службове розслідування для з'ясування причин непередачі до Головного слідчого управління Служби безпеки частини речових доказів у справі Стерненка.

Правову оцінку відсутності частини доказів мали дати за результатами службового розслідування.

"Вчора на засіданні ТСК заступник глави Нацполіції Віталій Невгад озвучив, що дійсно є факт зникнення ряду речових доказів у справах нападів на Сергія Стерненка та Валентини Макарової. Про що це говорить? Поліція Одещини причетна до нападів на активістів. Навряд вони просто покривали винних. Скоріше вони були включені у весь процес підготовки, скоєння та подальшого саботажу розслідування справ. Це ще один факт до того, наприклад, що один з GPS-трекерів, встановлений на авто Сергія Стерненка аби слідкувати за ним, належав співробітникам поліції. Чи потрібні ще якісь докази того, що влада і поліція формують криміналітет в Одесі? Чи впевнені ви, що така поліція "нас береже"?", – написали з цього приводу активісти спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Зазначимо, що Стерненко входить до так званого "Списку Гандзюк" – переліку 55 найбільш жорстоких нападів та вбивств громадських активістів в Україні з початку 2017 року.

Раніше повідомлялося, що Стерненко заявив, що проти нього запустили масову інформаційну атаку із поширенням фейків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: