fbpx
Сьогодні
13:21 24 Тра 2019

НБУ оскаржив рішення суду у справі Приватбанку

Фото Reuters

Центробанк подав скарги 24 травня

Національний банк оскаржив обидва рішення Окружного адмінсуду Києва щодо незаконності націоналізації "ПриватБанку". Про це повідомляє, прес-служба НБУ.

За даними прес-служби, скарги подані на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 квітня 2019 року у справі №826/7432/17 за позовом Ігоря Коломойського про скасування  рішення про виведення неплатоспроможного ПАТ КБ "Приватбанк" з ринку за участю держави та у справі № 826/13813/17 за позовом колишнього акціонера банку кіпрської компанії ТріанталІнвестментс ЛТД про скасування рішення комісії НБУ про визначення переліку пов'язаних осіб з "ПриватБанком".

"Тому станом на сьогодні вказані судові рішення не набрали законної сили та не мають жодних правових наслідків", – йдеться в повідомленні прес-служби. 

Раніше повідомлялося, що за три дні до голосування в другому турі президентських перегонів 18 квітня Окружний адмінсуд Києва, після двох років вивчення справи, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку за позовом Ігоря Коломойського до НБУ, Кабміну, Фонду гарантування вкладів фізосіб і НКЦБФР.

На наступний день, 19 квітня цей же суд скасував рішення НБУ від 13 грудня 2016 року, яким визначено перелік пов'язаних з банком фізичних і юридичних осіб і 20 квітня вночі Печерський суд Києва своїм рішенням, розірвав договір особистого поручительства Ігоря Коломойського по рефінансуванню, отриманого до націоналізації ПриватБанком від НБУ на суму 9,2 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: