fbpx
Сьогодні
12:48 24 Тра 2019

Кернес не з'явився до суду: мер Харкова виїхав за кордон на лікування

Міський голова Харкова Геннадій Кернес не з'явився 24 травня на судове засідання в Полтаві. Його разом з двома охоронцями звинувачують у тортурах, викраданні людей і погрозах убивством.

Про це клопотав захисник Кернеса Олександр Гунченко, передає МедіаПорт.

"Доводжу до відома колегії, що Кернес не може бути присутній у вказаному засіданні з поважної причини у зв'язку з перебуванням на лікуванні за межами України", – йдеться у клопотанні, надісланому суду і озвученому головуючим.

Захисники Кернеса не зазначили, в якій саме країні він зараз знаходиться і коли туди виїхав. Також невідомо, коли мер збирається повернутися.

На засіданні Гунченко підтримав клопотання. Сказав, що Кернес перебуває на стаціонарному лікуванні

"По поверненні буде надана відповідна медична документація", – сказав він.

Вислухавши думку присутніх, суддя відклав засідання і попросив Гунченка повідомити, коли Кернес повернеться в Україну, щоб узгодити наступну дату засідання.

Гунченко пообіцяв: як тільки йому стане відомо, від повідомить суд.

Нагадаємо, Геннадія Кернеса і двох його охоронців звинувачують у викраденні та побитті двох учасників харківського Євромайдану у січні 2014 року. У серпні 2018 року суддя Київського районного суду Полтави Андрій Антонов закрив кримінальне провадження. В ухвалі зазначалось – представники обвинувачення не з'являлися на слухання сім засідань поспіль. Суд розцінив це, як бездіяльність. Прокуратура та потерпілий Сергій Ряполов подали апеляції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: