fbpx
Сьогодні
21:36 24 Тра 2019

Громадський люстраційний комітет подав позов проти призначення нового глави АП

Фото Reuters

ГО "Громадський люстраційний комітет" подав позов до суду проти призначення Президентом Володимиром Зеленським Головою Адміністрації Президента Андрія Богдана.

Про це Громадський люстраційний комітет повідомив у Facebook.

"Сьогодні Громадський люстраційний комітет звернувся із позовом до Президента України Володимира Зеленського з вимогою скасувати Указ про призначення Богдана А.Й. главою АПУ", – йдеться у повідомленні.

Також зауважують, що Богдан "обіймав люстраційну посаду Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики у період з 25.02.2010 по 22.02.2014, а також за час Революції Гідності та не звільнився за власним бажанням з 22.11.2013 по 22.02.2014".

Громадський люстраційний комітет додає, що посада Глави Адміністрації Президента України передбачена п.5 ч.1 ст.2 Закону України "Про очищення влади", як посада, щодо якої здійснюються заходи з очищення влади (люстрації).

Позов має розглядати Касаційний Адміністративний суд у Складі Верховного Суду. Громадський люстраційний комітет чекає відкриття провадження у справі.

Раніше Богдан заявив, що не тримається за посаду, а в АПУ назвали умови для його звільнення.

Богдан зізнався, що не прагнув до керівної посади на Банковій.

"Я б туди дуже не хотів. Там дуже складна обстановка, там дуже складні люди, і виходячи пізно ввечері звідти, дуже болить голова і кожен ковток свіжого повітря – це радість. Я для себе роблю завдання – дати за якийсь період можливість привести туди, можливо, у Верховну Раду після її розпуску, і дасть Бог, у Кабінет міністрів передових людей, молодих, перспективних. Можливо, без досвіду – чогось їх навчити. І дати їм можливість працювати. Працювати на користь України", – розповів він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: