fbpx
Сьогодні
18:48 23 Тра 2019

Зеленський не подаватиме законопроекти до Ради до формування пропрезидентської більшості, - радник

Фото Reuters

Президент Володимир Зеленський буде подавати програмні законопроекти лише після обрання нового парламенту з пропрезидентською більшістю, оскільки нинішній склад "недоговороздатний".

Про це заявив представник Президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук, передає "УНН".

"Законопроекти готові, але подаватися вони будуть тільки тоді, коли у нас буде більшість, і вони обов'язково пройдуть через Верховну Раду, тому що те, що вчора продемонструвала Рада – це ніяк не можна назвати співпрацею. Але всі закони, які передбачені в програмі Володимира Олександровича, вони вже напрацьовані і будуть подані у Верховну Раду", – заявив він.

Зокрема, йдеться про закони про імпічмент та зняття депутатської недоторканності. Також планується подати статтю про незаконне збагачення.

"Ми подивимося за процедурами, оскільки вже подано і один проект, і альтернативний, і ми подивимося, як нам краще зробити, щоб стаття про незаконне збагачення, по-перше, відповідала всім вимогам, щоб Конституційний суд не міг витягнути її через гачок і завалити всю систему і поставити в небезпеку всю країну, – щоб вона була зрозуміло, грамотно виписана, а за процедурою – була прийнята у Верховній Раді", – уточнив Стефанчук.

Що стосується вчорашнього голосування у Верховній Раді, воно, на думку Стефанчука, свідчить про нездатність нинішнього парламенту домовлятися з президентом.

"Для нас це приклад того, що Верховна Рада просто недоговороздатна з деяких питань співпраці з Президентом. Президент робить з цього висновки", – заявив він.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: