fbpx
Сьогодні
15:07 23 Тра 2019

Телеведуча Яніна Соколова поборола рак і запускає соціальний проект для підтримки онкохворих

Відома журналістка, блогер і ведуча "5 каналу" Яніна Соколова зізналася, що хворіла на рак. Тепер телеведуча запускає соціальний проект "Я, Ніна". За її словами, вона хоче допомогти українцям, які страждають від онкохвороб, полегшити життя і бути щасливими.

Про це вона розповіла у своєму Facebook.

Яніна Соколова

"Ні, це не монтаж. Саме так я виглядаю зараз. Сім місяців тому я дізналася, що у мене РАК. За 7 місяців я його ПОБОРОЛА"

"Сім місяців тому я дізналася, що у мене рак. За 7 місяців я його поборола. За цей час я пережила 30 променевих терапій і 4 курси хіміотерапії, як наслідок, я втратила волосся, брови, вії, у мені мінус пару органів, але величезна любов у серці", – написала Яніна.

Журналістка розповіла, що за час боротьби з хворобою вона не припиняла працювати і встигла створити 30 ефірів "Рандеву з Яніною Соколовою" та "Кіно з Яніною Соколовою", 20 випусків "Вечер с Яниной Соколовой", здобути 2 срібні кнопки Youtube, провести 5 конференцій, випустити 2 телевізійні курси, видати книгу "Шевченко на кожен день", зіграти у театрі і у кіно та спродюсувати фільм про армію "We are soldiers".

Після того, як поборола рак, Яніна вирішила створити мультимедійний проект "Я, Ніна": "проект, який змінить ставлення соціуму до онкохворих та хворих на рак до самих себе".

"Ви не побачите там стомленої приреченості і жалю. Ми зробимо фільм, випустимо книгу і пісню, яка буде гімном любові. Так, саме любові. Бо порятунок від раку – це любов", – додала вона.

Яніна Соколова

На її думку, українське суспільство не готове співіснувати з онкохворими, а держава не завжди надає їм необхідну допомогу.

За словами Соколової, в Україні зареєстровано близько 1 мільйона хворих на рак. І таких людей суспільство зазвичай вважає "живим трупом чи зіпсованим матеріалом".

Яніна Соколова

"Рак не обирає. Він нищить всіх, незалежно від того слюсар ти чи відома телеведуча. Суспільство йому допомагає нищити. Я все це пережила на собі. Мені – 35. І я хочу наступну частину свого публічного і непублічного життя присвятити темі, яка поглинула мене зсередини. Я хочу допомогти українцям, хворим на рак, полегшити життя і бути… щасливими. Навіть у цей кепський період. Саме з цією метою ми з командою вирішили створити мультимедійний проект", – пояснила Яніна Соколова.

Яніна Соколова

Телеведуча просить підтримати проект фінансово.

Соціальний проект "Я, Ніна" передбачає створення однойменного фільму та автобіографічної книги, які покликані розповісти, що рак – не вирок. Відтак всіх небайдужих закликають долучитися до такого мультимедійного проекту, пожертвувавши кошти. Всі деталі можна дізнатися тут.

Яніна Соколова

Бюджет фільму становить 4 млн грн, зйомки планують розпочати у липні. У стрічці зіграє сама Соколова, Валерій Харчишин та актриса Валерія Ходос. Саундтреком стане після Другої ріки "Сьомий день".

Бажаючі фондувати у стрічку можуть придбати щось із сувенірної продукції, місце для свого прізвища у титрах фільму, місце у титрах для імен рідних, яких забрав рак, день на знімальному майданчику, тощо.

Крім того, проект підтримує закон про доступ до медичного канабісу, паліативну допомогу, розвиток мережі служб паліативної допомоги та профілактичні дослідження з онко.

Проект також підтримують Національний інститут раку, Міністерство охорони здоров'я, Одеський Міжнародний Кінофестиваль та Міжнародний фонд "Відродження".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: