fbpx
Сьогодні
12:50 23 Тра 2019

"П'ятниці за майбутнє": у 150 країнах світу та 7 містах України пройдуть кліматичні страйки

24 травня, у п'ятницю, відбудеться Всесвітній страйк молоді проти глобальних змін клімату.

Молодь вкотре виходить на глобальні кліматичні страйки "П'ятниці за майбутнє". Напередодні літніх канікул школярі та студенти вирішили нагадати Кабміну, Міністерству енергетики, Міністрам екології та освіти про найбільший виклик, що стоїть перед ними – адаптація міст до змін клімату і кліматична освіта. Адже, ще аномальна спека попереду, а українські міста потерпають від шквальних злив, гіганського граду та підтоплень.

У Києві акції пройдуть о 13:00 під Кабінетом Міністрів України та о 14.15 під Міністерством енергетики та вугільної енергетики.

На акції відбудеться перфоманс, під час якого країни, чиї викиди парникових газів в атмосферу надзвичайно високі, (в тому числі й Україна) будуть смажити на вогні планету й перекладати відповідальність за свої дії одне на одного. З Кабміну кияни пройдуть ходою до Міністерства енергетики та вугільної промисловості, де збиратимуть підписи громадян з пропозиціями розвитку чистої, безпечної енергетики для України. На завершення, страйкарі передадуть відкритий лист з вимогами до Міністрів з вимогами:

  • впровадження пріоритетної та якісної кліматичної освіти для влади, вчителів та учнів
  • налагодження екологічної експертизи
  • скорочення викидів СО2 в усіх сферах
  • надання ВДЕ пріоритетності у розвитку
  • правдиве висвітлення екологічних проблем в медіа
  • визнати кліматичні зміни однією з першочергових державних проблем

Очікується, що Міністр екології та природних ресурсів – Остап Семерак, відреагує на запит молоді та дасть публічну відповідь на страйк.

Сторінка події у Facebook

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: