fbpx
Сьогодні
18:56 22 Тра 2019

Зеркаль пояснила, чому відмовилася від посади заступника адміністрації Зеленського

Зеркаль залишається на посаді заступника міністра закордонних справ.

Про це Олена Зеркаль написала у Facebook.

"Перш за все, моя посада і роль у дипломатичній службі не змінилися – заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції", – написала вона.

Заступник міністра зазначила, що зробити реальністю Угоду про асоціацію, добитися безвізового режиму з ЄС, домовитися про постачання газу з ЄС, вести правові спори проти Росії та багато інших завдань – це виклики, якими сповнене її життя.

"У мене достатньо енергії та мотивації робити все можливе для захисту інтересів України у міжнародній політиці. Робота на відповідальній посаді є викликом і шансом. А також виявом суспільної і політичної підтримки для мене. Хочу подякувати всім за теплі відгуки у контексті мого можливого призначення та за довіру. Можливо, це колись і станеться", – зазначила дипломат.

Зеркаль додала, що посади важливі у контексті досягнення цілей з просування та захисту інтересів України. А кар'єрні рішення не мають йти в розріз з власними цінностями та принципами.

Вона наголосила, що після інавгурації, підготовки та проведення 19 двосторонніх зустрічей президента Зеленського, продовжуватиме реалізацію визначених завдань та задумів в Міністерстві закордонних справ.

"Зовнішня політика – спільна справа президента та МЗС. Тому, взаємодія, конструктив і взаємоповага є критично важливими. Ми – одна команда і країна в нас одна", – наголосила вона.

Олена Зеркаль зазначила, що наступний важливий пункт у її календарі – 25 травня, Гамбург, де Міжнародний трибунал з морського права має оголосити рішення щодо українських військових моряків, яких треба повернути домому.

22 травня Зеленський скасував свій указ про призначення на посаду замглави АП Олени Зеркаль. За даними ЗМІ, вона відмовилася від цієї посади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: