fbpx
Сьогодні
13:17 22 Тра 2019

Рекомендую президенту не шукати шляхів капітуляції перед Росією, - Парубій

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій радить команді шостого президента України Володимира Зеленського не шукати капітуляції перед російським агресором.

Про це він сказав, відкриваючи позачергове засідання парламенту у середу.

Парубій нагадав, що 22 травня виповнюється 140 років від дня народження головного отамана військ і флоту УНР Симона Петлюри, а 23 травня українці будуть відзначати День героїв (неофіційне свято, встановлене на честь борців за волю України –ред). У цей день 38-го року більшовицький агент убив у Роттердамі провідника ОУН Євгена Коновальця.

"Ні Петлюра ні Коновалець ніколи не запропонували би українцям референдум про примирення з Росією. Ці люди боролися з Росією воювали за Україну. Рекомендую президенту і його команді добре вивчити уроки української історії і не шукати шляхів капітуляції перед Росією", – сказав Парубій.

Спікер нагадав про ще одну трагічну дату з новітньої історії російської агресії – 5ту річницю трагічного бою під Волновахою Донецької області.

"Для тих, хто пропонує помиритися з Росією, нагадаю: 22 травня 2014 року біля української Волновахи росіяни жорстоко і цинічно розстріляли колону української 51-ї бригади. 18 українців тоді трагічно загинули. Не допустимо, щоб життя тисяч українців були віддані намарно", – сказав Парубій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: