fbpx
Сьогодні
15:41 22 Тра 2019

"Артисти хочуть заробити, а діти – жити": в Кривому Розі батьки онкохворих дітей пікетували міськраду

Фото: Рубрика

У середу, 22 травня, в Кривому Розі пройшов мітинг на підтримку петиції про перенаправлення грошей зі святкування Дня міста на онкохворих дітей, але питання так і не внесли до порядку денного.

Батьки онкохворих дітей і просто небайдужі жителі прийшли під будівлю міськради, оскільки вважають, що більше 4 мільйонів гривень доречніше витратити на допомогу онкохворим дітям, а не на пишні святкування Дня народження Кривого Рогу, передає кореспондент Рубрики.

Кривой Рог митинг

Фото: Рубрика

Відповідна петиція всього за добу набрала необхідну кількість підписів. Тепер звернення повинні розглянути в міськраді, але це питання в порядку денному так і не з'явився.

Люди прийшли під будівлю міськвиконкому з плакатами: «Я не святкую День міста, поки діти вмирають від онкозахворювань», «Артисти хочуть заробляти, а діти хочуть жити», «Бенкет під час чуми», «На концерт гроші знайшли – знайдіть їх і на дітей!», «Діти – це майбутнє України!».

На акцію вийшло близько 30 сімей.

Кривой Рог митинг

Фото: Рубрика

«Ми не проти святкування дня міста, ми тільки за. Але ми проти того щоб на це виділялися такі величезні гроші в той час, коли у нас в місті так багато онкохворих дітей. У нас в місті є хороші музичні і танцювальні колективи, чому б не попросити їх зробити свято?», – заявили обурені городяни.

Спочатку мітинг проходив біля входу до міськради. Потім батьки онкохворих дітей, активісти, у тому числі, автор петиції і журналісти зайшли до сесійної зали на засідання, де разом з місцевими депутатами вимагали від мера і секретаря міськради включити до порядку денного питання з петицією про перенаправлення грошей на лікування дітей.

Кривой Рог митинг

Фото: Рубрика

Міський голова Юрій Вілкул і секретар міськради Сергій Маляренко проігнорували вимогу і запропонували прийняти той порядок денний, який був опублікований заздалегідь.

Обґрунтували тим, що петиція повинна бути опрацьована на робочій групі.

Кривой Рог митинг

Фото: Рубрика

Кривой Рог митинг

Фото: Рубрика

Тобто петицію про те, щоб перенаправити 4 млн. з відзначення Дня міста на лікування онкохворих дітей, влада вирішила розглянути вже після свята.

Мітингувальники піднялися пікетувати кабінети міського голови і секретаря міської ради, але, як стало відомо, з власних джерел, вони виїхали з будівлі. Активісти хотіли зафіксувати 3-годиннувідсутність на робочому місці чиновників, але пізніше, з повідомлення міських ЗМІ стало відомо, що мер поїхав до лікарні.

Кривой Рог митинг

Фото: Рубрика

Активісти залишили плакати перед кабінетами чиновником в будівлі міської ради.

Відзначимо, що Кривий Ріг лідирує в Україні по захворюваності на рак. При цьому хвороба молодшає. Щорічно в місті до 30 дітей захворюють на рак. Лікарі кажуть, що онкологія тісно пов'язана з екологічними проблемами в місті, через брудне повітря і інші чинники.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: