У Києві з’явиться інформаційний центр про трагедію Бабиного Яру

Восени 2019 року в столиці буде розміщено інформаційний центр, що розповідатиме про історію масових розстрілів у Бабиному Яру та хід реалізації Меморіального центру Голокосту«Бабин Яр» у Києві.

Мета інфоцентру – привернути увагу суспільства до необхідності зберігати пам'ять про ці трагічні події на території України та вшанувати пам'ять жертв. У конкурсі на розробку концепції інформаційного центру перемогло львівське архітектурне бюро Mistudio.

«Основна ідея проекту – показати глибину історії Бабиного Яру в архітектурній формі. Щоб відвідувачі мали можливість не лише ознайомитись з історією Голокосту та отримати інформацію про майбутній Меморіальний центр, але й емоційно відчути події Бабиного Яру. Ми хочемо створити інформаційний центр, який за допомогою активації емоцій, сенсорних, візуальних відчуттів розкриватиме відвідувачам історію кожного, хто був розстріляний у 1941 році в Бабиному Яру. Форма кубу вибрана через свою простоту, лаконічність та адаптивність до міського простору. Всередині кубу є пустота, яка символізує втрату», – коментують архітектурне рішення авторки концепції Марія Процик та Ірина Волинець. Серед інших проектів бюро Mistudio – Меморіал Героїв Небесної Сотні у центрі Києва.

Проект реалізує Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» (BYHMC) у співпраці з Київською міською державною адміністрацією. Місце розташування інформаційного центру запропонує робоча група, створена КМДА, після ретельної оцінки технічних характеристик проекту-переможця. Він діятиме до відкриття Меморіального центру Голокосту в Бабиному Яру, яке заплановане на 2023 рік.

«Вже восени у Києві буде встановлений інформаційний центр, за допомогою якого вдасться розповісти киянам і гостям міста про складну, але дуже важливу з точки зору національної пам'яті історію масових розстрілів у Бабиному Яру. Сучасне архітектурне рішення зможе привернути увагу дуже різних людей та нагадати про потребу меморіалізації жертв трагедії Бабиного Яру», – розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко.

Всього у тендерній процедурі брали участь 7 архітектурних студій з Києва, Дніпра та Львова. Окрім бюро-переможця, це ARTTECNOLOGY, decorkuznetsov, 33BYArchitecture, BURØ, Yakusha Design, KUDIN architects.

Нагадаємо, наразі триває міжнародний архітектурний конкурс на кращий проект Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр». 3-4 травня незалежне журі обрало 5 кращих проектів Центру, які пройшли до другого – фінального – етапу конкурсу. У першому етапі брали участь 10 провідних бюро з Австрії, Данії, Нідерландів, Німеччини, США, Франції та України. Їх обрали на основі оцінки кваліфікації серед 165 претендентів з 36 країн світу. Переможця конкурсу оголосять 30 липня 2019 року.

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» (BYHMC) є некомерційною освітньою організацією, мета якої – зберегти пам'ять про Голокост, збудувавши інноваційний меморіальний центр у Києві.

Свіжі дописи

  • Новини

Наслідки нічної атаки Харкова російськими безпілотниками: постраждали 5 осіб, серед них дитина

У ніч на 5 травня російські окупанти атакували ударними безпілотниками приватний сектор міста Харкова, внаслідок… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Росія запустила по низці областей України 24 БпЛА: сили ППО знищили 23 дрони-камікадзе

У ніч на 5 травня російські загарбники атакували декілька регіонів країни 24 "Шахедами", 23 з… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Окупанти другу ніч поспіль атакували Харків та Дніпропетровщину “Шахедами”: є пошкодження, виникли пожежі

У ніч на 5 травня російські загарбники вже другу ніч поспіль завдали удару безпілотниками по… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Що відбувається

5 головних рішень тижня — жіночий підрозділ управління БПЛА та окопний РЕБ PARASOL

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України: ✈️ Із уламків… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Російське зло навіть напередодні Великодня не зменшує свого прагнення нести руїни, – Зеленський

Під час вечірнього звернення Президент України Володимир Зеленський наголосив, що сьогодні протягом усієї доби було… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Авдіївському напрямку захисники відбили 18 ворожих атак, за добу на фронті зафіксовано 74 боєзіткнення

Збройні сили України продовжують утримувати позиції та відбивають штурми російських підрозділів на кількох напрямках. Оперативна… Читати більше

Saturday May 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.