fbpx
Сьогодні
19:13 22 Тра 2019

Частина Поштової площі у Києві отримала статус пам’ятки національного значення

Фото hmarochos.kiev.ua

Об'єкт "Ділянка прибережного міського кварталу Середньовічного Києва", виявлений під час розкопок на Поштовій площі, став пам'яткою національного значення.

Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів на засіданні 22 травня.

Об'єкту присвоїли охоронний номер 260094.

За словами міністра культури Євгена Нищука, Поштова Площа у місті Києві є унікальним осередком України-Руси.

"Пам'ятка надзвичайно цікава та цінна з археологічної та історичної точки зору, адже ці знахідки датуються Х-ХІ століттям. Ці фрагменти вулиць стародавнього Києва є свідченням нашої прадавньої історії. Відтепер "Ділянка прибережного міського кварталу Середньовічного Києва", а в народі просто "Поштова" стала пам'яткою археології та історії національного значення", – додав він.

Нагадаємо, пам'ятку "Ділянка прибережного міського кварталу Середньовічного Києва" виявлено в процесі археологічних розкопок на початку 2015 року. Вона розташована в історичному середмісті м. Києва, під сучасною Поштовою площею, що обмежується береговою лінією Дніпра, між проїжджою частиною Володимирського узвозу та вул. Боричів узвіз. Межі об'єкту з південного сходу поки не виявлено. Глибина залягання археологічного об'єкта починається з 2,5-8 м.

За результатами археологічних досліджень, здійснених у 2014-2017 роках, об'єкт складається з дерев'яного настилу дороги, що вела від берегової лінії до центральної частини міста, фрагментів дренажної системи XVIII ст., виявлено горизонти культурного шару XI-XIII ст., що залягають на глибині 5,5-8 м, рештки вуличної забудови XII ст.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: