fbpx
Сьогодні
Фото 21:19 21 Тра 2019

В Україні вперше вручили премію імені Георгія Ґонґадзе

Фото УП

Сьогодні в Україні вперше вручили журналістську премію імені Георгія Ґонґадзе.

Цю нагороду отримав головний редактор інтернет-видання "Історична правда" та однойменного тележурналу на каналі ZIK, засновник Музею-архіву преси, публіцист, історик Вахтанґ Кіпіані, передає УП.

премія імені Георгія Ґонґадзе

Вручили Вахтанґу Кіпіані премію у вівторок, 21 травня.

Цього дня Георгію Ґонґадзе мало б виповнитися 50 років.

премія імені Георгія Ґонґадзе

Засновником премії виступив Український ПЕН (національне представництво міжнародної неурядової організація, яка об'єднує професійних письменників, редакторів і перекладачів) у партнерстві з Асоціацією випускників Києво-Могилянської Бізнес-Школи та "Українською правдою".

Премію імені Георгія Ґонґадзе присуджуватимуть журналістам, які слідують принципам та цінностям незалежної журналістики, демонструють професійність, компетентність, інноваційність, створюють матеріали, що призводять до вирішення або розуміння певних проблем у суспільстві та змін у країні, а також роблять суттєвий внесок у розвиток медіасередовища в цілому.

Засновники нагороди кажуть, у неї не буде одного мецената чи спонсора. Кошти на винагороду жертвуватимуть кілька благодійників, які поділяють цінності премії та Українського ПЕН.

Розмір щорічної винагороди становитиме 3 тисячі доларів і перший лауреат отримає її вже цього року.

Цьогоріч до журі входитимуть 9 осіб: Мирослава Ґонґадзе, Андрій Курков, Олена Притула, Микола Демченко, Євген Глібовський, Алла Лазарева, Олександр Саврук, Лариса Денисенко та Сергій Плохій.

Лише члени колегії журі висуватимуть кандидатів на цю премію. На початку формуватиметься довгий список лауреатів, пізніше його скорочуватимуть до трьох осіб.

Один з основних критеріїв – саме інноваційність у журналістиці. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: