fbpx
Сьогодні
20:40 20 Тра 2019

Зеленський пообіцяв США прозорі, відкриті й демократичні реформи

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками Адміністрації та Конгресу США, які прибули до Києва для участі в офіційній церемонії інавгурації.

Про це інформує прес-служба глави держави.

"Президент України Володимир Зеленський прийняв представників Адміністрації Сполучених Штатів Америки та Конгресу США, які прибули до Києва для участі в офіційній церемонії інавгурації глави держави", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Зеленський подякував американській стороні за лідерство у справі відновлення суверенітету та територіальної цілісності України й за допомогу у просуванні внутрішніх реформ.

«США є потужним і дуже серйозним партнером для України, перш за все, у подоланні агресії Росії. Самостійно здолати російську агресію на Донбасі та в Криму ми не зможемо. Тому нам потрібна ваша допомога. Хотів би закликати вас, щоб США продовжували посилення санкцій проти РФ», – сказав він.

Президент додав, що готовий втілювати прозорі, відкриті й демократичні реформи в Україні.

«У нас є дуже гарний приклад – це ваша країна. Реформування України в цілому, в усіх галузях, відбуватиметься не після припинення вогню на Донбасі, а паралельно. Бо нам це потрібно. Ми хочемо стати європейською країною щодо цінностей і прозорості».

Зеленський також подякував Президенту США Дональду Трампу за привітання та висловив сподівання на зустріч найближчим часом.

Глава держави також підкреслив важливість подальшої комплексної розбудови українсько-американського стратегічного партнерства, насамперед, шляхом реалізації взаємовигідних програм співпраці в енергетичній сфері та поглиблення взаємодії у сфері безпеки.

З американської сторони у зустрічі взяли участь члени президентської делегації на чолі з міністром енергетики США Ріком Перрі – спеціальний представник США з питань України Курт Волкер, сенатор США Рон Джонсон.

Раніше повідомлялося, що Зеленський запросив глав фракцій обговорити розпуск Ради.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що розпускає Раду 8-го скликання.

Про це вже висловились БПП і Народний Фронт.

Також з'явилась позиція партії "Батьківщина". Партія заявила, що таке рішення Зеленського не стало неочікуванним.

Про це також висловився голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. Він заявив, що Зеленський одразу після інавгурації порушив Конституцію України.  Справа в тому, що у Раді відсутня коаліція і законом надається місяць на створення нової. Однак тоді вже не можна буде розпустити Раду, бо це забороняється робити за півроку до чергових виборів.

У "Самопомочі" назвали розпуск Ради "запитом суспільства".

Голова фракції "Опозиційного блоку" Вадим Новинський також заявив про готовність політсили до дострокових виборів парламенту.

Лідерка ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що вона повністю підтримує рішення президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: