fbpx
Сьогодні
17:00 20 Тра 2019

У стилі Зеленського: Тимошенко записала відеозвернення про розпуск Ради

Фото Reuters

Лідерка ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що вона повністю підтримує рішення президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради, але діючий парламент має прийняти низку невідкладних рішень і піти красиво.

Про це Тимошенко повідомила 20 травня у відеозверненні.

"Я вважаю, що парламент "напрацював" на дострокові вибори, не приймаючи необхідні для країни закони. Наша команда цілком і повністю готова до дострокових парламентських виборів і без сумніву ми в них приймемо сильну участь, але ще цей парламент мусить зробити свою роботу", – сказала Тимошенко.


За її словами, Верховна Рада має невідкладно прийняти новий закон про вибори, змінити всіх очільників силових відомств: Генпрокурора, главу СБУ, міністра оборони.

Також парламент має прийняти закон про покарання за незаконне збагачення і зниження тарифів.

"Хотіла би попередити всіх депутатів, що виконати цю функцію – це важливо, тому що навіть цей парламент мусить піти красиво, а не корумпований, лобістським, таким, що зрадив інтереси людей", – заявила очільниця "Батьківщини.

Раніше повідомлялося, що Зеленський запросив глав фракцій обговорити розпуск Ради.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що розпускає Раду 8-го скликання.

Про це вже висловились БПП і Народний Фронт.

Також з'явилась позиція партії "Батьківщина". Партія заявила, що таке рішення Зеленського не стало неочікуванним.

Про це також висловився голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. Він заявив, що Зеленський одразу після інавгурації порушив Конституцію України.  Справа в тому, що у Раді відсутня коаліція і законом надається місяць на створення нової. Однак тоді вже не можна буде розпустити Раду, бо це забороняється робити за півроку до чергових виборів.

А в "Самопомочі" назвали розпуск Ради "запитом суспільства".

Голова фракції "Опозиційного блоку" Вадим Новинський також заявив про готовність політсили до дострокових виборів парламенту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: