fbpx
Сьогодні
16:40 20 Тра 2019

"Опоблок" прокоментував розпуск Ради та можливість підтримки ініціатив Зеленського

Голова фракції "Опозиційного блоку" Вадим Новинський заявив про готовність політсили до дострокових виборів парламенту.

Про це він сказав, коментуючи інавгураційну промову президента Володимира Зеленського 20 травня, повідомляє РБК-Україна.

"Чинне скликання парламенту повністю себе дискредитувало перед народом, позбулось його підтримки, а з нею – і легітимності. Вибори – це демократична процедура, давайте запитаємо в народу, кому він довіряє і чесно проведемо їх", – сказав він.

Новинський повідомив, що на думку "Опоблоку", навіть в цьому випадку мотиваційна частина указу президента про розпуск парламенту через відсутність коаліції повинна бути бездоганною з точки зору Конституції.

Інавгураційну промову Зеленського Новинський вважає чесною і відвертою.

"Навіть якщо він буде помилятися, але щиро, народ прийме його помилки, політична брехня за останні п'ять років стала неприйнятною для суспільства", – додав глава фракції.

Крім того, він заявив, що фракція" Опозиційного блоку" підтримає всі "мирні ініціативи" президента України Володимира Зеленського.

"Наша фракція першої встала і почала аплодувати заяві Володимира Зеленського про те, що його головне завдання – встановити твердий мир і обміняти полонених. І заради цього він готовий на непопулярні кроки. І якщо президент дійсно піде цим шляхом, а не буде його симулювати, як його попередник, "Опозиційний блок" повністю підтримує главу держави", – сказав Новинський.

Для цього, на думку Новинського, необхідно вступити в прямий діалог з самопроголошеними "ДНР", "ЛНР" і Москвою.

Для досягнення миру, на думку голови фракції, необхідно прийняти давно обіцяні владою закони.

"Ми будемо наполягати на розгляді парламентом найближчим часом пакету законопроектів про виконання Мінських угод. "Опозиційний блок" розробив 11 законопроектів про амністію, про інтеграцію Донбасу, про відновлення соціального забезпечення жителів регіону та ін.", – сказав Новинський.

За словами Новинського, "Опоблоку" близька і позиція Зеленського в тому, що стосується об'єднання суспільства.

"Для цього парламенту необхідно приймати закони, які будуть запобігати і врегулювати соціальні конфлікти. Ми підтримуємо і прийняття у другому читанні Виборчого кодексу з відкритими партійними списками. На найближчому засіданні парламенту 28 травня необхідно почати розглядати поправки до нього і проголосувати його", – сказав Новинський.

Раніше повідомлялося, що Зеленський запросив глав фракцій обговорити розпуск Ради.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що розпускає Раду 8-го скликання.

Про це вже висловились БПП і Народний Фронт.

Також з'явилась позиція партії "Батьківщина". Партія заявила, що таке рішення Зеленського не стало неочікуванним.

Про це також висловився голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. Він заявив, що Зеленський одразу після інавгурації порушив Конституцію України.  Справа в тому, що у Раді відсутня коаліція і законом надається місяць на створення нової. Однак тоді вже не можна буде розпустити Раду, бо це забороняється робити за півроку до чергових виборів.

А в "Самопомочі" назвали розпуск Ради "запитом суспільства".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: