fbpx
Сьогодні
13:28 20 Тра 2019

В Україні стартував фотоконкурс з метою популяризації відновлюваної енергетики

Громадська організація "Екодія" оголосила всеукраїнський фотоконкурс "Моє ВДЕ"

Енергія з відновлюваних джерел є безпечною та екологічно чистою, корисною для багатьох українців уже сьогодні. Ви знаєте про це з власного досвіду? Розкажіть про свою гордість та отримайте почесний титул:

  • "Амбасадор/ка чистої енергії" (I місце)
  • "Повелитель/ка стихії" (II місце) та "Сонячний джедай/ка" (II місце)
  • "Захисник/ця клімату" (III місце)
  • "Улюбленець/ця публіки" (приз глядацьких симпатій)

Учасники/ці, які посядуть другі та треті місця, візьмуть участь у корисних та практичних освітніх заходах від наших партнерів Greencubator та Зелена Школа. А переможець/переможниця конкурсу отримає квиток на найбажанішу подію року для всіх симпатиків сталих інновацій — фестиваль "TeslaCamp". Автора/ку історії, яка назбирає найбільшу кількість лайків у соцмережах, ми відзначимо особливим сюрпризом, про який ви дізнаєтеся згодом.

"Про великі сонячні поля та гігантські вітрові станції говорять у всіх новинах. Розкажіть нам про ті відновлювані джерела енергії, які знаходяться поруч із вами, ті, які служать людям! Ми шукаємо історії про малу зелену генерацію та її переваги", – зазначають в "Екодії".

До участі запрошуються представники домогосподарств, ОСББ, громад, муніципальних об'єктів, приватних установ чи малого бізнесу.

Цей конкурс – для вас, якщо ви мешкаєте в Україні та:

  • Маленька сонячна або вітрова у електростанція дає струм для освітлення для вашої домівки, приватного бізнесу, школи, де навчаються ваші діти/онуки, іншого муніципального закладу або забезпечує потреби вашої громади.
  • Ви забули про сезонні відключення гарячої води, бо маєте сонячний колектор.
  • Ви знаєте, що сонячні жалюзі – це не фантастика, а реальність на вашому вікні!
  • Ви використовуєте інші технології сонячної та вітрової енергії та хочете нам про це розповісти.

Мета конкурсу – продемонструвати, що відновлювана енергетика – це можливість для кожної та кожного забезпечувати свої потреби в теплі та енергії незалежно. Покажіть своє ВДЕ (відновлюване джерело енергії) та розкажіть його історію.

Як взяти участь у конкурсі?

  1. Зробіть знімок малої СЕС, сонячного колектора чи вітряка, про який ви хочете розповісти усім. А краще – сфотографуйтеся разом із ними.
  2. Розкажіть про це ВДЕ. Що надихнуло вас або громаду на встановлення?
  3. Опублікуйте фото та розповідь в Facebook та/або Instagram з хештегами #МоєВДЕ та #МоєСонце чи #МійВітер. Позначте у дописі чи на фотографії Екодію (@ecodiya).
  4. Якщо вас немає у жодній із соцмереж (Facebook, Instagram), то ви можете надіслати нам свою історію на електронну скриньку – [email protected].
  5. Обов'язково вкажіть своє ім'я, напишіть історію та залиште контактну інформацію, щоб ми могли з вами зв'язатися в разі виграшу.
  6. Світлини мають бути якісними, щоб їх можна було опублікувати та представити членам журі.
  7. Найкращі історії ми опублікуємо на сторінці Екодії, а фіналісти отримають приємні та корисні тематичні призи.

Які умови конкурсу?

  • До участі приймаються оригінальні фотографії малих об'єктів відновлюваної енергетики: сонячні колектори, сонячні електростанції (до 50 кВт), сонячні жалюзі, малі вітрові станції (до 10 кВт) тощо.
  • Фото обов'язково повинне супроводжуватись описом, який розповідає історію цього об'єкту.
  • Якщо фотографії публікуються у соцмережах, то в описі обов'язково мають бути хештеги #МоєВДЕ та #МоєСонце чи #МійВітер, а також
  • Позначка Екодії (@ecodiya). Бажано також додати місце зйомки: назву населеного пункту та область.
  • Приймаються фотографії, опубліковані у будь-якій із зазначених соцмереж до 30 червня.

Результати конкурсу

На початку липня журі обере фіналістів, які отримають власний "ВДЕ-Оскар" та корисні освітні можливості від наших партнерів.

Фотографії будуть оцінюватися за такими критеріями:

  • відповідність темі конкурсу
  • особиста історія, яка надихатиме інших
  • оригінальність, креативність
  • загальне враження та запам'ятовуваність
  • композиція, світло, якість світлини (у вашої фотографії буде більше шансів на перемогу, якщо вона матиме не менше 1600 пікселів по широкій стороні)

"Ми віримо, що малих об'єктів відновлюваної енергетики має ставати все більше. Тому закликаємо тих, хто вже користується перевагами енергії сонця та вітру, поділитися своїм позитивним прикладом та надихнути українців та Україну на подальший їх розвиток", – наголошують організатори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: