fbpx
Сьогодні
20:30 19 Тра 2019

У Сінгапурі за фейкові новини можна потрапити до в'язниці на 10 років

Парламент Сінгапура ухвалив закон про боротьбу з фейковими новинами.

Про це передає Al Jazeera.

Критики вважають, що документ загрожує свободі слова, надаючи органам безпеки безпрецедентну владу.  Однак, міністр юстиції Сінгапура Кей Шанмугам не згоден з тим, що закон є політичним інструментом.

Законом передбачено кримінальну відповідальність за умисне поширення фейкової інформації у вигляді ув'язнення строком до 10 років та накладання штрафу в розмірі до 1 млн сінгапурських доларів, що дорівнює 735 тис. доларів. Також згідно з законом, державні органи можуть вимагати внесення правок або видалення контенту. Окрім того держорганам надається право блокувати сайти, які поширюють недостовірну суспільно значиму інформацію.

"Закон Про захист від поширення в інтернеті фейкової інформації та маніпуляцій не є політичним інструментом по зміцненню влади правлячої партії (Партії "Народної дії" – ред.). Це спосіб формування суспільства, яке повинно бути в Сінгапурі", – заявив міністр внутрішніх справ, юстиції Сінгапура Кей Шанмугам.

Він додав, завдяки закону уряд отримає інструменти "для боротьби з помилковими висловлюваннями в інтернеті, які за лічені хвилини можуть завдати непоправної шкоди".

У той же час критики заявляють, що документ надає держорганам безпрецедентну владу, а також стримує свободу слова. Вони вважають, що визначати недостовірність інформації в останній інстанції повинен приватний сектор.

Зазначено, що Сінгапур зайняв 151 місце зі 180 у рейтингу свободи преси.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: