fbpx
Сьогодні
16:19 19 Тра 2019

Трамп розкритикував заборону на аборти

Президент США Дональд Трамп не погодився з положеннями жорсткої заборони жінкам переривати вагітність, запровадженої в американському штаті Алабама.

Про це він написав у своєму Twitter.

"Як відомо більшості, і для тих, хто хоче знати, я рішуче виступаю за життя, за трьох виключень: зґвалтування, інцест та захист життя матері – та сама позиція, яку займав Рональд Рейган..", – йдеться в повідомленні Трампа.

Нагадаємо, закон, що забороняє робити аборти практично на всіх стадіях вагітності і навіть в разі зґвалтування чи інцесту, вступив у силу в американському штаті Алабама.

Закон передбачає кримінальне покарання для лікарів, які ризикнули перервати вагітність жінки. Таким акушерам або гінекологам загрожує до 99 років позбавлення волі. Фракція демократів в сенаті асамблеї внесла дві поправки в документ, що роблять винятки для жертв зґвалтування і інцесту. Однак в ході голосування ці поправки були виключені з тексту законопроекту. У ньому в результаті залишилася єдине застереження: дозволено робити аборт при наявності серйозної загрози життю жінки при пологах.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: