fbpx
Сьогодні
23:03 18 Тра 2019

Унаслідок переслідувань в окупованому Криму позбавлені волі понад 60 кримських татар, - Порошенко

У межах політичного та релігійного переслідування в окупованому Криму сьогодні 86 осіб позбавлено волі, понад 60 з яких – кримські татари.

Про це заявив президент України Петро Порошенко, виступаючи на заходах з нагоди вшанування 75-річчя депортації кримських татар у Києві.

"Сьогодні в межах політичного та релігійного переслідування на півострові позбавлені волі 86 осіб, понад 60 з яких – кримські татари. 170 дітей залишилися без повноцінної батьківської турботи. Люди живуть у страху, ризикують бути ув'язненими, зникнути безслідно", – зазначив він.

Порошенко додав, що п'ятий рік поспіль кримськотатарський народ позбавлений можливості вільно, без утисків вшанувати пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу в окупованому Криму. У 2015 році за організацію траурного мітингу людей було притягнуто до адмінвідповідальності.

За його словами, Крим протягом останніх років перетворився на мілітаристський плацдарм, і не можна виключати можливості розгортання ядерної зброї на півострові.

"У цьому контексті зусилля української влади мають бути спрямовані на збереження і примноження рівня світової підтримки України в її боротьбі проти російської агресії, посилення санкційного тиску на Росію для звільнення всіх заручників Кремля. Має бути завершено законодавче закріплення невід'ємного права кримськотатарського народу як корінного народу України на самовизначення в складі незалежної української держави", – резюмував Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: