fbpx
Сьогодні
12:54 18 Тра 2019

"Україна питає: Хто замовив Катю Гандзюк?": містами країни та світу проходить масштабна акція

У Києві та десятках інших українських міст сотні активістів та небайдужих вийшли на акції пам'яті загиблої радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк. Вони вимагають розслідувати резонансні вбивства та атаки на громадських діячів та притягти до відповідальності замовників убивства Катерини. 

У столиці друзі та знайомі Каті Гандзюк вийшли під Адміністрацію президента по вул. Банковій. До них приєднався тато вбитої громадської діячки — Віктор Гандзюк.

"І тоді, і зараз ми виходимо на захист своєї гідності і права на безпечне життя у власній країні. Ми вимагаємо відповіді: хто убив Катю, хто замовив напади на активістів, хто влаштував нам терор? Ми вимагаємо покарання. Ми нагадуємо суспільству і новій владі, що більшість нападів на активістів досі не розкриті; замовники – безкарні. Так не може бути в Україні нашої мрії", – зазначили організатори акції – активісти ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк".

Також подібні акції було анонсовано у 40 українських містах (Київ, Біла Церква, Ірпінь, Обухів, Гатне, Вінниця, Луцьк, Нововолинськ, Ківерці, Рожище, Дніпро, Костянтинівка, Слов'янськ, Маріуполь, Торецьк, Краматорськ, Житомир, Малин, Ужгород, Запоріжжя, Бердянськ, Івано-Франківськ, Кропивницький, Сєвєродонецьк, Львів, Новояворівськ, Одеса, Миколаїв, Полтава, Кременчук, Рівне, Дубно, Суми, Тернопіль, Чортків, Харків, Херсон, Черкаси, Чернівці, Чернігів), у світових столицях – Страсбурзі, Лондоні, Берліні, Празі, Брюсселі, Варшаві, Парижі та у кількох містах Канади.





Полтава

Полтава / Фото zmist.pl.ua

хто замовив гандзюк

Київ

Учасники акції оголосять одну єдину вимогу до нової влади: припинити терор громадянського суспільства та покарати винних.

Всеукраїнська акція та події в регіонах організовані ініціативою друзів та близьких Катерини – "Хто замовив Катю Гандзюк?" і просто з небайдужими людьми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: