fbpx
Сьогодні
Фото 18:40 18 Тра 2019

#Шукай: у Києві з'явилася 15-та міні-скульптурка

У столиці відкрили 15-ту міні-скульптуру в межах проекту "Шукай!" – це мініатюрний Кирил Кожум'яка.

Про це повідомляється на сторінці проекту у Facebook.

"Ми відкрили сьогодні п'ятнадцяту міні-скульптурку в Києві. Разом з клубом здорових задоволень "5 елемент". На Рибальському острові. Ми встановили Кирила Кожум'яку – легендарного київського богатиря. На честь славного Кожум'яки було названо урочище Кожум'яки, в якому він, власне кажучи, і жив. І шкіри м'яв. Сьогодні цей район називається Воздвиженка", – йдеться у повідомленні.

Шукай мініатюрний Кирил Кожум'яка.

"На Рибальському острові, на якому знаходиться клуб, Кирило теж бував, мені чомусь здається, що він був великим, як Гулівер і один його крок був кілометрів двадцять. Кожум'яка убив змія і врятував доньку київського князя. Наш скульптурка-Кожум'яка приручив Змія, Змій посміхається і посміхається до нього. Він став добрим. Але Кожум'яку боїться", – зазначають організатори.

Шукай мініатюрний Кирил Кожум'яка.

Скульптор: Марко Галенко.

Адреса: вулиця Електриків, 29а, клуб здорових задоволень "5 елемент", ліворуч від входу. 53-й автобус з Контрактової площади, від кінцевої до кінцевої.

Нагадаємо, у межах проекту "Шукай!" у 2018 році столиця отримала 12 міні-пам'ятників, пов'язаних з історією міста: "Котлета по-київськи", "Київський каштан", "Київський торт", "Київське сухе варення", "Київський екіпаж", "Київський трамвай", "Київська плінфа", "Київський фонтан", "Київський слон", "Київський грамофон", "Київська пектораль" та "Київський Самсон". Першою скульптурою в 2019-му став "Київський комп'ютер".

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: