fbpx
Сьогодні
Фото 19:23 18 Тра 2019

У Києві понад 5 тисяч людей відзначили Олімпійський день-2019

У Києві понад 5 тисяч активних містян та гостей столиці зібрались на справжньому святі спорту – «Олімпійському дні-2019».

Організатором події є Національний олімпійський комітет України спільно з Міністерством молоді та спорту України, Київською міською державною адміністрацією та Федерацією легкої атлетики України.

Щорічно Олімпійський день, який присвячено дню створення Міжнародного Олімпійського комітету, відзначають майже у 200 країнах світу. Україна долучилася до святкувань у 2005-му, і з кожним роком організатори вносять до тематики Дня свої цікавинки та сюрпризи.

"У 2019-му програма приурочена до 125-річного ювілею створення МОК. І шанувальники спорту, які завітали на сьогоднішнє свято, мали змогу відзначити цю знаменну дату разом з Олімпійською родиною, взявши участь у насиченій програмі пробігів. Цього року вона включала цілих три дистанції й була розрахована як на новачків (дитячий пробіг на 500 м), так і на бігунів-любителів («Олімпійська миля» – 1600 м) та справжніх профі (3 000 м)", – йдеться у повідомленні організаторів.

Олімпійський день 2019

На старті заходу гості отримали заряд бадьорості, енергії та позитиву завдяки традиційній руханці під професійним керівництвом чемпіонки світу та Європи з джіу-джитсу Анастасії Настенко.

Після цього свято оголосили офіційно відкритим почесні гості: президент Національного олімпійського комітету, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, призер Олімпійських ігор з плавання, голова підкомітету з питань фізичної культури і спорту Верховної Ради України Денис Силантьєв, Олімпійський чемпіон, директор департаменту молоді та спорту Київської міської державної адміністрації Вадим Гутцайт та президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул.

«Користь таких заходів важко переоцінити. Ми щороку прагнемо залучити якомога більше людей, щоб показати: здоровий спосіб життя це чудово, і найкращим прикладом тому є наші олімпійці, які сьогодні зібралися тут і братимуть активну участь у святі», – сказав очільник НОК, який на захід прийшов разом із усією родиною.

Олімпійський день 2019

Спортивний суботній ранок для наймолодших учасників продовжився пробігом на 500 метрів. Як у серйозних «дорослих» змаганнях, малеча отримала справжню естафетну паличку – з рук головного олімпійця країни. А до старту юних бігунів провели представники української збірної на ІІ Європейських іграх, які вже цього червня прийматиме білоруський Мінськ. Серед зіркових супровідників були дзюдоїсти Георгій Зантарая та Яків Хаммо, гімнастки Анастасія Возняк та Діана Варинська, представниця стрибків на батуті Марина Кийко.

Тим часом всі охочі мали змогу долучитися до активностей на різноманітних локаціях: спробувати власні сили у електронному баскетболі та шахах, настільних тенісі та хокеї, бадмінтоні, на власні очі побачити незвичайні човни-дракони під час показових виступів з драгонботу, відкрити для себе нову дисципліну – кануполо та багато іншого, що дозволило присутнім зануритися у яскравий та захопливий світ спорту, отримати цікаві призи та сувеніри.

Крім того, гості свята отримали гарну можливість особисто познайомитися з уславленими українськими олімпійцями, взяти автографи та зробити пам'ятні селфі. А обрати було з-поміж кого – на подію завітали такі зірки спорту, як Наталія Добринська, Олександр Абраменко, Ольга Саладуха, Валерій Андрійцев, Олена Підгрушна, Юлія Джима, Георгій Зантарая, Кеджау Ньябалі, Владислав Гераскевич та інші відомі атлети.

Олімпійський день 2019

На дистанції "Олімпійська миля" (1 600 м) зіркові українські спортсмени на чолі з Сергієм Бубкою, який біг разом зі своєю маленькою онучкою Алісою, стартували пліч-о-пліч з іншими учасниками свята.

Бігову програму завершила дистанція «для витривалих» – 3 км, де переможці були урочисто відзначені медалями та цінними призами. Утім, комплекти олімпійських подарунків від організаторів і спонсорів чекали на бігунів кожної з дистанцій, які успішно дісталися фінішу, незалежно від результату.

Зазначимо, Олімпійський день-2019 відзначатимуть у всіх куточках нашої держави, і після Києва естафетну паличку приймуть регіони – свято покрокує містами, селищами, спортивними таборами України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: