fbpx
Сьогодні
00:22 17 Тра 2019

Євробачення-2019: стали відомі всі фіналісти

Фото eurovision.tv

Завершився другий півфінал Євробачення-2019, яке проходить в ізраїльському Тель-Авіві.

За підсумками спільного голосування журі та глядачів у суботу за перемогу змагатимуться учасники з 10 країн – Північна Македонія, Голандія, Албанія, Швеція, Росія, Азербайджан, Данія, Норвегія, Швейцарія і Мальта.

Нагадаємо, що переможцями першого півфіналу стали учасники з Греції, Білорусі, Сербії, Кіпру, Естонії, Чехії, Австралії, Ісландії, Сан-Марино та Словенії.

Великобританія, Німеччина, Іспанія, Італія та Франція, які входять до складу "Великої п'ятірки" засновників, а також Ізраїль на правах країни-господині виступлять одразу у фіналі.

Всі вони зійдуться у битві за кришталевий мікрофон і право приймати пісенний конкурс наступного року вже 18 травня. Тоді ж визначиться переможець.

Міжнародний пісенний конкурс Євробачення 2019 приймає Ізраїль завдяки перемозі Нетти Барзілай. Всі події конкурсу проходять в Павільйоні №2 Тель-Авівського центру ярмарків в одному з найбільших  міст Ізраїлю, який знаходиться на березі Середземного моря.

Слоган Євробачення 2019 – "Dare to Dream" ("Наважся мріяти").

Спеціальним гостем фінального шоу стане Мадонна. Співачка нарешті підписала контракт з організаторами і підтвердила свою участь в Євробаченні.

Нагадаємо, Україна цього року участі в Євробаченні не бере через скандал з національним відбором. Переможницею відбіркового етапу стала співачка Maruv, однак її різко розкритикували за гастролі в Росії, а потім національний мовник не зміг домовитися з нею за умовами контракту. У зв'язку з цим українські єврофани у 2019 році не голосують і не можуть вплинути на результат пісенного конкурсу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: