fbpx
Сьогодні
12:13 17 Тра 2019

В Одесі продовжуються напади на активістів: у Раді звернулися до Зеленського

16 травня у Верховній Раді відбувся брифінг за участі народного депутата Мустафи Найєма та одеських активістів Віталія Устименка, Олега Михайлика, Світлани Підпалої та Сергія Стерненка.

Спікери виступили із заявою, що в Одесі продовжуються напади на активістів, а замовників по жодному злочину досі не покарано.

Вони також закликали новообраного президента Зеленського звернути увагу на цю проблему та за жодних обставин не йти на співпрацю із Геннадієм Трухановим, котрого активісти вважають замовником нападів.

Зокрема, Світлана Підпала розповіла про нещодавній напад на неї, який відбувся пару днів назад і про те, що забудовники Літнього театру в одеському Міськсаду відмовляються виконувати розпорядження Міністерства культури України про негайне призупинення будь-яких будівельних робіт.

Разом з одеськими активістами у Верховній Раді також виступив народний депутат Мустафа Найєм. Він, зокрема, розповів про те, що місяць тому в ГПУ, СБУ і Нацполіцію були передані заяву про злочини, які відбуваються в Одеській області "з боку влади і кримінальних органів, які очолюють фактично злочинне угруповання на чолі з Галантерніком".

"І замість того, щоб зареєструвати кримінальні виробництва, почати розслідувати фактичну Одеську народну республіку, яка зараз діє, ГПУ передала всі справи в СБУ, СБУ передала всі в НПУ, а НПУ переправила все це не місцеву поліцію Одеської області", – зазначив народний депутат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: