fbpx
Сьогодні
10:35 17 Тра 2019

У Харкові пройшло засідання ТСК у справі нападів на Гандзюк та інших активістів

13 травня у Харкові відбулось засідання Тимчасової слідчої комісії ВРУ у справі нападу на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Про це повідомляє спільнота "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Зазначається, що Харків є одним із центрів нападів на громадських активістів в Україні.Так, за останній рік у цьому місті сталося три гучні напади на громадських активістів: вбивство Миколи Бичка, напад на голову та члена ГО "Харківський антикорупційний центр" Дмитра Булаха та Євгена Лісічкіна.

На ТСК були присутні: представники обласного, міського та Чугуївського управлінь Національної поліції, представники обласного управління прокуратури та, власне, самі потерпілі зі своїми адвокатами.

Щодо розслідування гучних нападів у Харківській області:

Справа Миколи Бичка: місцева поліція закрила справу, кваліфікувавши її як самогубство, та дозволила при цьому знищити чимало важливих доказів, ліквідувати сліди трагедії та проігнорувала свідчення очевидців. Правоохоронці відмовились досліджувати будь-які інші версії трагедії, пов'язані з антикорупційною та екологічною діяльністю загиблого.

Справа Євгена Лісічкіна: поліція намагається нав'язати суспільству версію про те, що Євген сам інсценував проти себе напад. Хоча є об'єктивні підстави вважати, що правоохоронці зливали дані виконавцям нападу. Підозрювані у нападі кілька разів змінювали покази, з якими поліція погоджувалась. Слідчі дії у цій справі не проводяться з жовтня 2017 року. Поліція ТРИЧІ закривала провадження, суд ТРИЧІ скасовував ці рішення. Попри це, особа, яка зізналась в нападі на Євгена, не була затримана, і після цього вбила невинну людину.

Справа Дмитра Булаха: завдяки тиску громадськості вдалось встановити ймовірних виконавців та організатора нападу. Наразі вони знаходяться в СІЗО.

"Усі ці справи об'єднує вічне питання – Хто замовив? Покараних замовників – 0. Як і у справі Катерини Гандзюк", – наголошують активісти.

Зазначається, що ТСК має завершити свою роботу 23 травня та представити у парламенті фінальний звіт.

"Сподіваємося, що факти, наведені в ньому, сприятимуть покаранню замовників та усіх причетних до вбивств і нападів на громадських активістів", – пишуть активісти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: