fbpx
Сьогодні
14:48 17 Тра 2019

У "Батьківщині" заявили, що готові до переговорів щодо нової коаліції та пропонують допомогу Зеленському

Фото Reuters

Партія "Батьківщина" готова вести переговори з іншими політичними силами щодо створення нової коаліції у Верховній Раді.

Про це заявив заступник глави партії Сергій Власенко в кулуарах ВР, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Якщо в парламенті знайдуться політичні сили, які готові принаймні стратегічно розділити погляди "Батьківщини", ми готові з ними обговорювати подальшу співпрацю. Якщо таких людей знайдеться 226, то ми готові говорити про створення коаліції", – сказав він.

За словами Власенка, об'єднання можливе навколо ідеологічних речей, "навколо технічного уряду, який працюватиме у перехідний період".

"Якщо мені скажуть: давайте об'єднуватися навколо підвищення тарифів, то я скажу "ні". Якщо навколо зменшення тарифів, то так. Якщо мова піде про об'єднання навколо корупції в Укроборонпромі, то ми цього не робитимемо. Але якщо навколо реформування армії за стандартами НАТО, то звісно – так", – пояснив він.

У "Батьківщині" вважають, що вихід з коаліції "Народного фронту" зменшив вірогідність дострокових виборів: "Указ про розпуск парламенту вже більш сумнівний, ніж би він був 2 дні назад".

Заступник Юлії Тимошенко в партії також порадив новообраному президенту Володимиру Зеленському не бути таким, як попередній, і стежити за чистотою юридичних процедур.

Також заступник голови ВО "Батьківщина" Іван Крулько заявив про готовність партії допомогти Володимиру Зеленському після інавгурації реалізовувати його ініціативи.

За його словами, сьогодні треба думати про те, як реалізувати ініціативи, на які чекає народ, оскільки Зеленський приймає країну "в надзвичайно складному стані".

Він зазначив, що у "Батьківщина" вже є напрацьований план дій ,прописаний у "Новому курсі України", з яким лідерка партії Юлія Тимошенко йшла на президентські вибори.

"Ми очікуємо, що Володимир Зеленський буде проукраїнським і проєвропейським президентом та одразу  почне виконувати те, про що говорив, йдучи на вибори", – сказав Крулько.

"Зокрема, про потребу ухвалення нового закону про вибори народних депутатів та скасування корупційної мажоритарної складової, чого вже давно вимагає "Батьківщина", – додав він.

Також нардеп підкреслив, що у "Батьківщині" чекають, коли запрацює закон про тимчасові слідчі комісії, а також зниження тарифів, закону про деофшоризацію та "поставити на місце олігархів".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: